Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΟ βαρύς χειμώνας του 22-23 Του Νίκου Κουρουπάκη

Ο βαρύς χειμώνας του 22-23 Του Νίκου Κουρουπάκη

Ο βαρύς χειμώνας του 22-23

Του Νίκου Κουρουπάκη

 

Θα μπορούσε να είναι τίτλος άρθρου απο το μέλλον. «ο Βαρύς χειμώνας του 22-23»!

Μας περιμένει όντως βαρυχειμωνιά, αλλά όχι λόγω καιρού.

Το ενεργειακό κόστος εκτοξεύεται, το κόστος των καυσίμων εκτοξεύεται και το κόστος των αγαθών ακολουθεί.

Βρισκόμαστε στην ιστορικότερη στιγμή πληθωριστικών πιέσεων, το δολάριο ξεπέρασε το Ευρώ και η Ε.Ε. ψάχνει να ξεμπλοκαριστεί απο το μποτιλιάρισμα του κοινού ευρωπαϊκού δρόμου.

Γνωρίζαμε την αναβλητικότητα των Γάλλων, τη δυσκαμψία των Γερμανών και τις ανάγκες του νότου. Αυτή τη στιγμή όμως βράζουμε στο ίδιο καζάνι όλοι μας. Η Ρωσία έχει πιάσει κανονικά απο… τον λαιμό την Ε.Ε. και δε λέει να την αφήσει παρά μόνο αν επιβληθούν οι τακτικές του Πούτιν. Σκακιστές γαρ οι Ρώσοι έκαναν ναπολεόντειο ματ στην Ε.Ε. αντίστοιχο του κόκκινου στρατού.

Και εμείς; Ο νότος; Οι παρίες; Που οι Κυρίες και κυρίως, οι Κύριοι του Βερολίνου μας αντιμετώπιζαν αφ’ υψηλού, τι προτείνουν; Πότε θα απολογηθεί η Κα Μέρκελ για τις αποφάσεις επι καγκελαρίας της να κλείσει κάθε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ε.Ε. εκτός αν καίει φυσικό αέριο;

Ο πρόεδρος της Gazprom, ο Κος Σρέντερ, πρώην καγκελάριος, που βρίσκεται; Γιατί δεν ενδύονται την μπέρτα του σωτήρα τώρα; Ήξεραν να μας κουνάνε το δάχτυλο (σίγουρα όχι άδικα) αλλά τώρα ποιος θα κουνήσει σε ποιον το δάχτυλο;

Γιατί ο πρωθυπουργός μας, έσπευσε με περισσή σπουδή, να παραστήσει το καλό παιδί και να κλείσει τα λινγητικά εν μια νυκτί, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς εναλλακτική, χωρίς στόχο; Ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ την ώρα που κρατικοποιούνται οι πάροχοι στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να αντέξουν οι χώρες τους κλυδωνισμούς των εξωφρενικών αυξήσεων.

Ευτυχώς για εμάς τους πολύ νότιους, εδώ, στου διαόλου τη μάνα, δεν έχουμε μεγάλες ανάγκες σε θέρμανση. Αν τη γλιτώσουμε απο τα κρυοπαγήματα, θα πεθάνουμε απο την πείνα ή απο τη μιζέρια μας, αφού το αυτοκίνητο, θα μετατραπεί σε ακίνητο και η εκδρομή σε πολυτέλεια. Για όσους δε, έχουν και «αγροτικές» μετακινήσεις, το πράγμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Φίλες και φίλοι, η αρρώστια της πολιτικής αδιαφορίας, της έλλειψης πολιτικής παιδείας και η ψευδαίσθηση ότι οι αγορές είναι σοφές, έφεραν αυτή την κατάσταση. Ο Πούτιν απλά το εκμεταλλεύθηκε. Οι υπογραφές υπάρχουν φαρδιές-πλατιές στα κατάπτυστα έγγραφα, που δημιούργησαν τους μονοπωλιακούς κολοσσούς. Οι υπογραφές αυτές είναι πολιτικών. Είναι ανθρώπων που πάτησαν στις πλάτες του λαού τους για να ανέλθουν και τώρα αυτές τις πλάτες μαστιγώνουν.

Το φάντασμα της ακροδεξιάς πλανάται πάνω απο την Ευρώπη και πλέον αποτελείται όχι απο πολεμοχαρείς δικτάτορες και βεζίρηδες. Η ακροδεξιά αποτελείται απο ανθρώπους εξαιρετικής μόρφωσης, με κοστούμια και γραβάτες.

Το κτήνος μακιγιάρεται, στολίζεται και ετοιμάζεται!

Η νύχτα θα πέσει βαριά αν επικρατήσουν οι ακραίοι.

Η χρονιά του 2023, όπως φαίνεται θα είναι χρονιά πολλών εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πρέπει να προσέξουμε. Είναι το τέλος του δρόμου; Μπορεί! Γι αυτό και πρέπει να ζυγίσουμε πολύ καλά τις επιλογές μας!

Πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που στηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που προάγουν τη συνεργασία και την πραγματική ευρωπαϊκή ενότητα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είμαστε αντίπαλοι στην Ε.Ε. αλλά σύμμαχοι. Πρέπει όλα τα κράτη-μέλη να έχουν την ίδια ψήφο και την ίδια δυνατότητα επιβολής και κυρίως, κοινή στρατηγική.

Επιτέλους! Ας αποκτήσουμε στόχους! Δεν είναι στόχος η επιβίωση, δεν είναι στόχος να μην πεινάσουμε, δεν είναι στόχος να μην καούμε. Στόχος είναι να μην εξαρτάται η διατροφή μας απο εξωτερικούς παράγοντες, να μην ανάβουν οι φωτιές και η καθημερινότητα μας να είναι ενδιαφέρουσα.

Ο βαρύς χειμώνας του 22-23, τελικά, έγραψε ο ιστορικός του μέλλοντος, ήταν αυτός που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη και έσωσε τους λαούς απο το τέρας! Ή όχι;

 

Νίκος Κουρουπάκης

Δημ. Σύμβουλος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα