Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου στο φαράγγι της Μονής Τοπλού (βίντεο)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου στο φαράγγι της Μονής Τοπλού (βίντεο)

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγ. Νικολάου στο φαράγγι της Μονής Τοπλού

Πεζοπορική εξόρμηση στις άγνωστες ομορφιές της ανατολικής Κρήτης, διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου (https://orsian.blogspot.com). Περπατήσαμε στο εκπληκτικό φαράγγι της Μονής Τοπλού και ταξιδέψαμε στο χρόνο με επίσκεψη στο μοναστήρι, στον αρχαιολογικό χώρο του Τρυπητού και στην Σητεία.

Στο φαράγγι με τις πικροδάφνες και τους φοίνικες του Θεόφραστου

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ακολουθήσαμε τον όλο στροφές δρόμο προς Σητεία, μέχρι την Μονή Τοπλού, σημείο εκκίνησης μιας κυκλικής διαδρομής μήκους 4.3 χλμ. Ακολουθήσαμε πορεία με κατεύθυνση δυτική προς την είσοδο του φαραγγιού, που βρίσκεται 200 μ. από το ιστορικό μοναστήρι, στην τοποθεσία «Σώπατα».

 

 

Η έξοδος του φαραγγιού

Πλησιάζοντας προς το τέλος του φαραγγιού, στην έξοδο προς τη θάλασσα, το τοπίο αλλάζει γίνεται πιο άγριο. Τα βράχια είναι ψηλότερα και διαρκώς χρειάζεται είτε να σκαρφαλώσουμε είτε να καταρριχηθούμε ή ακόμη και να «μπουσουλήσουμε» πάνω τους. Και εκεί που πιστεύουμε ότι νερό υπάρχει μόνο στην είσοδο, ξαφνικά το ξανασυναντάμε στις λίμνες που σχηματίζονται κλιμακωτά στην έξοδο του φαραγγιού.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Τρυπητού

Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και κάνουμε στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Τρυπητού. Πρόκειται για μια πόλη των ελληνιστικών χρόνων (πιθανολογείται ότι είναι η αρχαία πόλη της Σητείας, η Ητεία), χτισμένη πάνω σε μια χερσόνησο δίπλα στην παραλία της Καραβόπετρας, με εκπληκτική θέα προς την πόλη και την γύρω ακτογραμμή

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα