Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΟ Πρόεδρος της Ένωσης Σητείας κ. Μανώλης Μαυροματάκης συμμετείχε στα εγκαίνια της...

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σητείας κ. Μανώλης Μαυροματάκης συμμετείχε στα εγκαίνια της Αγροτοκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου,

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σητείας κ. Μανώλης Μαυροματάκης συμμετείχε στα εγκαίνια της Αγροτοκτηνοτροφικής Έκθεσης Αρκαλοχωρίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αυγενάκη.

 

Με την ευκαιρία αυτή μεταξύ άλλων συναντήθηκε:

 

  • Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στρατάκο, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν τον Αγροτικό Τομέα της περιοχής και O Γ.Γ. δεσμεύτηκε ότι η Σητεία θα είναι από τους πρώτους προορισμούς που θα επισκεφτεί.

 

  • Με τον κ. Δασκαλάκη Διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης και μέλος της επιτροπής στην περιφέρεια για την σύνταξη και τεκμηρίωση του φακέλου που αφορά τις πρόσφατες ζημιές στις ελιές και στα αμπέλια. Όπως τον ενημέρωσε ο κ. Δασκαλάκης η επιτροπή έχει ήδη αναλύσει και πιστοποιήσει τα αίτια της ζημιάς για τις ελιές και με δεδομένη τη ζημιά από τον περονόσπορο στα αμπέλια και σε συνεργασία με τις κατά τόπους ΔΑΟΚ θα ολοκληρώσουν το αίτημα προκειμένου να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για τις περαιτέρω ενέργειες.

 

Επειδή οι ζημιές που έχουν υποστεί τόσο οι ελιές όσο και τα αμπέλια στο συγκεκριμένο στάδιο δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν χρήματα από άλλες Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ), σύμφωνα με όσα ανέφερε και δεσμεύτηκε ο Υπουργός κ. Αυγενάκης στην τοποθέτηση του στο πλαίσιο της Έκθεσης.

Τις εργασίες της επιτροπής για την σωστή υποβολή των φακέλων που αφορούν τις ζημιές στις ελιές και στα αμπέλια σε όλη την Κρήτη, παρακολουθεί και υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Μαυροματάκη στη συνάντηση που έγινε, ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Αυγενάκη και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ελπίζοντας στο θετικό αποτέλεσμα για την αποζημίωση των αγροτών της Κρήτης.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα