Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μεραμβελλιωτάκης: Απάντηση σε δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης...

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μεραμβελλιωτάκης: Απάντηση σε δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ                      του κ. Θεόδωρου Πατεράκη

Απάντηση σε δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

του κ. Θεόδωρου Πατεράκη

 

 

Σε απάντηση δημοσιεύματος της δημοτικής παράταξης ΣΗΤΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ σχετικά με λήψη παράνομης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποκλεισμό Προέδρου Κοινότητας από την ψηφοφορία και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι:

 

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 8/1674/21-2-2018 εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών οι πρόεδροι κοινοτήτων καλούνται στο δημοτικό συμβούλιο με δικαίωμα ψήφου, όταν ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης όχι μόνο αφορά την κοινότητά τους αλλά και εξαντλείται στα όρια αυτής. Αντιθέτως, στην περίπτωση που ένα θέμα αφορά περισσότερες από μία κοινότητες δεν είναι υποχρεωτική η πρόσκληση των αντίστοιχων προέδρων, καθώς το θέμα αυτό δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο ενδιαφέροντος μίας συγκεκριμένης κοινότητας αλλά αφορά ολόκληρο το δήμο.

 

Το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 26/7/2021 σχετικά με τη γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου « Hλεκτροπαραγωγικοi Σταθμοi κατανεμόμενης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις “ΚΕΦΑΛΙ” και “ΒΙΤΣΙΛΙΑ” & υποσταθμός ανύψωσης μέσης/υψηλής τάσης στη θέση “ΔΑΣΟΝΑΡΙ” Δήμου Σητείας » αφορά στις Κοινότητες Απιδίων και Αγ.Τριάδας.

 

Επειδή δίνουμε προτεραιότητα στην ενημέρωση των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, ζητήσαμε από τους Προέδρους των παραπάνω Κοινοτήτων να στείλουν εγγράφως τις απόψεις τους για να συνοδεύσουν τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους προτείναμε να συμμετέχουν εάν επιθυμούν στη συνεδρίαση του σώματος για να μεταφέρουν οι ίδιοι την άποψη των συντοπιτών τους, όπως και έπραξαν.

 

Σητεία 30 Ιουλίου 2021

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Νίκος Μεραμβελλιωτάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα