Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΟ υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ Σίμος Συμεωνίδης στον STYLE 100:...

Ο υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου με το ΚΚΕ Σίμος Συμεωνίδης στον STYLE 100: Καλούμε τον λαό να συζητήσουμε και να  ενισχύσει το ΚΚΕ απέναντι  στην δεδομένη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει.

 

 

 

  • Κωστής Δερμιτζάκης : Ο λαός με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα ισχυροποιήσει τη θέση του

Ο πάντα μεστός και τεκμηριωμένος λόγος του Σίμο Συμεωνίδη είναι γνωστός από την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας και τώρα, καλείται από το κόμμα του, το ΚΚΕ να δώσει μάχη για την ενίσχυση του στο Λασίθι,  ως υποψήφιος βουλευτής ,χωρίς να εγκαταλείπει την δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση και χωρίς να αποσύρεται από  τον δήμο, ασυμβίβαστο εξάλλου, δεν υπάρχει.

«Σε αυτές τις εκλογές, ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και ένα δυνατό ΚΚΕ  μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο ή μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση», μας λέει.

 

Το ΚΚΕ, γνωρίζουμε πως δεν  δίνει το λεγόμενο «χρίσμα» υποψηφιότητας, απλά, οι άνθρωποι  του καλούνται να το υπηρετήσουν από τη θέση που θα επιλεχτεί μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και όπως μας είπε ο Σίμος Συμεωνίδης , «δεν έχει να κάνει καθόλου με προσωπικές φιλοδοξίες. Έχουμε  τάξει όλοι μας στον εαυτό μας  στην υπόθεση αυτή και με αυτή συνεισφέρουμε.. Από  όποια θέση κριθεί ο καθένας. Με συλλογικό τρόπο, με συλλογική συζήτηση, με δημιουργική κουβέντα παίρνονται οι αποφάσεις για το τι εξυπηρετεί καλύτερα τις  θέσεις του κόμματος ώστε να φτάσουν στον κόσμο . Δεν έχει να κάνει  με τις προσωπικές  φιλοδοξίες κανενός».

Η πολιτική δράση και τοποθέτηση δεν είναι κάτι αποκομμένο από την καθημερινότητα , κάτι ξεχωριστό από αυτήν, λέει ο κ.Συμεωνίδης : «Οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες, τα μέλη της ΚΝΕ, και οι μάχες που δίνουν, δίνονται  σε αυτή την καθημερινότητα. Οι  αγώνες, οι κινητοποιήσεις  επιδιώκουμε να γίνονται ως  απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, στην επίθεση που δέχεται η πλειοψηφία του κόσμου  από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις».

Για αυτό, τονίζει, « καλούμε μαζικά τον κόσμο  αφενός να συζητήσουμε, αφετέρου τον καλούμε σε ενίσχυση το ΚΚΕ, έτσι ώστε την επόμενη μέρα από τις εκλογές να είναι πιο δυνατός ο λαός στη δεδομένη  αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Να μπορεί καλύτερα να ανταπεξέλθει, να αντιπαρατεθεί, να αντιπολιτευτεί ο ίδιος ο λαϊκός παράγοντας.
Να  μην  είναι στο παρασκήνιο, αλλά να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, έτσι ώστε να μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τη ζωή του .Η βαρβαρότητα που βιώνει ο καθένας μας πρέπει  να πάρει απάντηση».

Τα τοπικά προβλήματα οφείλονται στην κεντρική πολιτική κατεύθυνση

Εμείς δεν θα παίξουμε τον τοπικισμό με την έννοια που  το επιχειρούν τα άλλα κόμματα», απαντά ο Σίμος Συμεωνίδης όταν του θέτουμε ανοιχτά ζητήματα που αφορούν την περιοχή.

Όπως λέει, κάνοντας  αναφορά στην υγεία, «τα ειδικά ζητήματα, τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λασιθιώτικος λαός δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τη συνολικότερη πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποβάθμισης, της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας νοσοκομείων.

Είναι  μια πολιτική η οποία είναι διαχρονική, την υπηρέτησαν και την υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Το ξήλωμα δηλαδή της δημόσιας υγείας.
Η κατάσταση που βιώνουμε εδώ στο Λασίθι είναι αποτέλεσμα αυτής της υποβάθμισης  η οποία βέβαια έχει στόχο την εμπορευματοποίηση.
Δηλαδή, επιχειρήσεις , μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι ,να μπουν στον κλάδο, να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα και αφορούσαν μόνο το Λασίθι..

Ο λεγόμενος Χάρτης Υγείας που θεωρεί στρέβλωση τα τέσσερα νοσοκομεία Λασιθίου, υπάρχει στο συρτάρι του κάθε υπουργού κάθε κυβέρνησης , από τα χρόνια των μνημονίων. Στο  όνομα της εμπορευματοποίησης  στο όνομα της  στρατηγικής για ένα κοινωνικό αγαθό, όπως είναι η υγεία. Επιδιώκεται υποτίθεται ο εκσυγχρονισμός  στο δημόσιο σύστημα υγείας συγκεκριμένα στο Λασίθι.

Βλέπουμε πως πραγματοποιούνται  μεγάλες κινητοποιήσεις, ο  λαός αντιδράει και  διεκδικεί την δημόσια υγεία ως κοινωνικό αγαθό, το οποίο πρέπει να είναι σε όλους δημόσια και δωρεάν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι  κινητοποιήσεις  είναι  η απάντηση.

Το  ΚΚΕ προσφέρει στις κινητοποιήσεις. Δεν στηρίζει μόνο. Πολλές φορές πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις».

Η συζήτηση  με τον Σ. Συμεωνίδη περιείχε αναφορές σε Πάτσηδες και Καϊλή, κριτική αυστηρή σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη στο ηχητικό, όπως και στην σύντομη τηλεφωνική συνομιλία  με τον συνυποψήφιο του,  βουλευτή ΚΚΕ,  Κωστή Δερμιτζάκη.

  • Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ το Λασίθι, παρουσιάζεται επίσημα από την Κομματική  Οργάνωση  Λασιθίου, την Δευτέρα στις 11.30 στον Άγιο Νικόλαο.
  • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • http://STYLE100FM.GR
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα