Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας

Σε ηλικία 80 χρόνων πέθανε ο πρώην υπουργός, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας έδινε χρόνια μάχη με τον καρκίνο και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τελευταία, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Τσοβόλας

Ο Δημήτρης Τσοβόλας γεννήθηκε στους Μελισσουργούς της Άρτας. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ το 1977, και επανεξελέγη το 1981 και το 1985. Στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας.

Παρέμεινε σταθερά στο υπουργείο Οικονομικών κατά την πρώτη οκταετία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, ως υφυπουργός (1981-1983), αναπληρωτής υπουργός (1983-1985) και υπουργός την περίοδο 1985-1989. Τον Οκτώβριο του 1995 αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί διαφώνησε ιδεολογικά και πολιτικά, και στις 20 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου ίδρυσε το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.).

Το ΔΗ.Κ.ΚΙ. μπήκε στη Βουλή το 1996 καθώς και στην Ευρωβουλή, και το 2004 πρότεινε τη διάλυση του κόμματος, η οποία αποφασίστηκε στο συνέδριο της 30ής.10.2004.

Η ανακοίνωση του Αττικού νοσοκομείου:

«Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας εισήχθη την Τετάρτη στο Αττικόν Νοσοκομείο σε κατάσταση σήψης σε έδαφος χημειοθεραπείας που ελάμβανε για προχωρημένη νεοπλασματική νόσο. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του εισήχθη κατευθείαν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου. Παρά την υποστήριξη η οποία περιέλαβε και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστική και νεφρικής του λειτουργίας η κατάσταση του επιδεινώθηκε και κατέληξε σήμερα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 13:35».

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα