Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ !!! (ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ...

Πατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟ’Ι’ΔΙΑ !!! (ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ).

 

 

Ως γνωστόν, στον οικισμό Ανάληψη της τοπικής κοινότητας Πεύκων, υπάρχει οικόπεδο (δωρεά του κ. Χατζάκη) ,στο οποίο με βάση τον όρο της διαθήκης του δωρητή , θα πρέπει να ανεγερθεί κτίριο για τη στέγαση των αναγκών ενός Κέντρου Υγείας.

Ο δήμος Σητείας το 2014, (κατά τη δικιά μας δημοτική περίοδο) εξέδωσε την οικοδομική άδεια-δωρεά του κ. Νικολαΐδη Μανώλη- ( δημοτικού συμβούλου εκείνης της περιόδου) θέλοντας να βοηθήσει στην ωρίμανση του έργου.

Κατά την περίοδο της κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποσχέσεις, δεν ανεγέρθη το κτίριο του κέντρου υγείας.

Στη συνέχεια η περιφέρεια έδωσε την υπόσχεση ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο από το ΠΕΠ Κρήτης (όπως προβλεπόταν και από το ΦΕΚ ίδρυσης του Π.Π.Ι Μακρύ Γιαλού.)

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας( δια στόματος των τοπικών παραγόντων,κ. Πλακιωτάκη ,του Δημάρχου και του διοικητή της ΔΥΠΕ) ανακοίνωσαν ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο Ανάκαμψης.

Κατά την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη, όταν του τέθηκε το θέμα ,είπε ότι δεν το γνώριζε και θα το δει!!!

Αρα το κέντρο υγείας Μακρύ Γιαλού, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ενταχθεί στο ταμείο Ανάκαμψης;!!!.

Παρών ήταν και ο Διοικητής της ΔΥΠΕ  ο οποίος δεν ανέφερε λέξη για το συγκεκριμένο έργο, αν και είναι γνώστης του θέματος, αφού ο φάκελος ,(πλήρης ) είναι στην κατοχή της ΔΥΠΕ και ο ίδιος ,προεκλογικά, είχε ανακοινώσει ,όταν επισκέφθηκε την περιοχή η πρώην Υφυπουργός κ.Γκάγκα, ότι το κέντρο υγείας Μακρύ Γιαλού θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο Ανάκαμψης.

Δήμαρχε, (που ήσουν και εσύ παρών και δεν αντέδρασες), όταν αντικατέστησες τον πρόεδρο της επιτροπής υγείας κ. Καραμανωλάκη, (επειδή πίεζε για τη χρηματοδότηση του έργου )  με την αντιδήμαρχο κ Πλατανάκη, είχες και εσύ ανακοινώσει τη χρηματοδότηση του κέντρου υγείας από το ταμείο Ανάκαμψης και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε.!!!

Τώρα που και εσύ πιστεύω, έχεις αντιληφθεί ότι δεν θα χρηματοδοτηθεί τι έχεις να πεις;

Μας έλεγες να μην ανησυχούμε….

Άλλη μία κυβερνητική υπόσχεση, προεκλογική ,που δεν έγινε πράξη μετεκλογικά….

Δυστυχώς άλλη μία κοροϊδία-που αφορά θέματα υγείας-της κυβέρνησης για τον τόπο μας…

 

Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα