Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΔΗΜΑΡΧΕ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΘΕΣΜΙΚΑ...

Πατεράκης Θεόδωρος Δημοτικός σύμβουλος: ΔΗΜΑΡΧΕ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΔΗΜΑΡΧΕ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

 

Στο τελευταίο συμβούλιο ρώτησα τον Δήμαρχο γιατί δεν έφερε( ως όφειλε) το θέμα που αφορά την γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ,του έργου που αφορά  την κατασκευή των κυματοθραυστών στην παραλιακή ζώνη της Σητείας.

 

Η απάντηση που πήρα ήταν.

 

” Πληροφορήθηκα την προηγούμενη μέρα της συνεδρίασης της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας κατά την οποία θα  συζητιόταν το θέμα και δεν προλάβαινα να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο”

 

Δυστυχώς όμως για σένα Δήμαρχε, η περιφέρεια είχε ενημερώσει το Δήμο από τις   28/11/2022  και ζητούσε με το συγκεκριμένο έγγραφο τη γνωμοδότηση του Δημοτικού συμβουλίου Σητείας για το θέμα των κυματοθραυστών.

 

Είπες ψέματα στο δημοτικό συμβούλιο και απέκρυψες την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου της περιφέρειας.

 

Με βάση την νομοθεσία οφείλεις άμα τη λήψη του εγγράφου να ενημερώσεις την Δημοτική κοινότητα Σητείας να εκφέρει άποψη για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να και να φέρεις το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για να γνωμοδοτήσει.

 

Είχες στη     διάθεσή σου 3 μήνες.

 

Απαξίωσες θεσμικά όργανα ( Δημοτική κοινότητα και Δημοτικό συμβούλιο) συμπεριφερόμενος  αλαζονικά και αυταρχικά όπως συνηθίζεις,  ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

 

Οι διαδικασίες και οι νόμοι υπάρχουν Δήμαρχε για να τις τηρούμε όχι για να  γράφουμε(νόμους και θεσμικά όργανα) στα παλιά μας τα παπούτσια.

 

Γιατί όμως ο δήμαρχος απέκρυψε είπε ψέματα και απαξίωσε τα θεσμικά όργανα;

 

Δεν ήθελε να γίνει  δημόσια συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο έργο διότι θα αναδεικνύονταν τα παρακάτω.

 

  1. Το έργο  προγραμματίστηκε , σχεδιάστηκε και απέκτησε προχωρημένη ωριμότητα από τη δικιά μας δημοτική αρχή.( Αυτός ήταν και ο λόγος σύμφωνα με δήλωση του κυρίου Πλακιωτάκη που εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης.)

 

  1. Θα αναδεικνύονταν δημόσια το γεγονός, ότι ο Δήμαρχος σχεδίαζε να λύσει το πρόβλημα στον παραλιακό δρόμο με άλλο τρόπο.( Βάζοντας στην παραλία αμμοχάλικο από τον  ποταμό Παντέλη)

Για αυτό είχε δεσμευτεί ποσό 80.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020 και 2021 και είχαν δοθεί σχετικές οδηγίες στην τεχνική υπηρεσία , προς την κατεύθυνση αυτή.

Πέρασαν έτσι 3 χρόνια για να πεισθεί και ο Δήμαρχος  ότι μόνο με την κατασκευή κυματοθραυστών μπορεί να λυθεί το πρόβλημα ,όπως είχε προτείνει το ΙΤΕ .

 

  1. Πληρώθηκαν αλλά 30.000 Ευρώ για να επικαιροποιηθούν τα κύματατομηχανικά δεδομένα τα οποία υπήρχαν στη μελέτη του ΙΤΕ.

 

  1. Αν ο δήμαρχος προχωρούσε σύμφωνα με το δικό μας σχεδιασμό τώρα το έργο θα ήταν στη φάση της ολοκλήρωσής του.

ΚΡΙΜΑ

 

Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοτικός σύμβουλος

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα