Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΠατεράκης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πατεράκης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 27 Σεπτεμβρίου έθεσα δύο ζητήματα στον κύριο Δήμαρχο.

1.Το  πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από τον νόμο.  ΦΕΚ. 5432 /9-12-20 με βάση τον οποίο οι παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών θα συναντήσουν μεγάλα προβλήματα εάν χρειαστεί να συντηρήσουν τις υπάρχουσες θερμοκηπιακές κατασκευές ή να κατασκευάσουν καινούργιες .

Με βάση το νέο νόμο για να συντηρήσουν ή να πάρουν άδεια εγκατάστασης για νέα θερμοκήπια θα πρέπει οι παραγωγοί να δαπανήσουν σημαντικά ποσά για  μελέτες οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν από επιτροπές που ακόμη δεν έχουν συγκροτηθεί.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να ανέβει πολύ το κόστος κατασκευής και συντήρησης των θερμοκηπίων με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι μικροί  παραγωγοί, που αποτελούν και την πλειοψηφία της περιοχής μας  σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ζήτησα Λοιπόν από το Δήμαρχο να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του προς το αρμόδιο Υπουργείο και να ζητήσει ,όπως ζήτησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας τριετή τουλάχιστον αναστολή της υπουργικής απόφασης 5432/9-12-20 .

Σε αυτή την οικονομική συγκυρία τέτοιες κοστοβόρες και χρονοβόρες ,για τους παραγωγούς θερμοκηπιακών καλλιεργειών είναι ανεφάρμοστες.

Η απάντηση του Δημάρχου ;

Αδιαφορία για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

  1. Επίσης του κατέθεσα τον προβληματισμό μου και τις σκέψεις μου για το νέο αγωγό(EAST-MED), μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ .

Μέσω Κύπρου ο αγωγός  καταλήγει στον Αθερινόλακκο. Του ζήτησα λοιπόν από τη στιγμή που έχουν προχωρήσει οι μελέτες έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις και έχει δημιουργηθεί μία εταιρεία Ελληνικών και Ιταλικών συμφερόντων η οποία θα θα κατασκευάσει και θα εκμεταλλευτεί τον συγκεκριμένο αγωγό να δημιουργηθεί μία επιτροπή από τους επικεφαλής των παρατάξεων .

Έργο της επιτροπής θα είναι η διεκδίκηση από το αρμόδιο υπουργείο, ανταποδοτικά έργα και άλλου είδους  παροχές για τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία του δήμου Σητείας. Τώρα που είναι νωρίς έχουμε την δυνατότητα να παρέμβουμε πολιτικά στα αρμόδια υπουργεία διεκδικώντας όλα εκείνα τα οικονομικά και όχι μόνο οφέλη τα οποία δικαιούμαστε ,με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος αγωγός θα μεταφέρει δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα( προς την χερσαία χώρα και στη συνέχεια σε Ιταλία και Ευρώπη) φυσικού αερίου και τα κέρδη των εταιρειών που συμμετέχουν στην εκμετάλλευση του θα είναι τεράστια. Δυστυχώς και πάλι συνάντησα αδιαφορία για τη συγκεκριμένη πρόταση από το Δήμαρχο .

Δήμαρχε χωρίς διεκδίκηση χωρίς συγκρούσεις με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα δεν κερδίζουμε τίποτα για τους πολίτες του δήμου Σητείας. Δυστυχώς αδιαφορείτε για σημαντικά θέματα …

Και μη μου πείτε ότι κάνω πάλι στείρα αντιπολίτευση….

 

Πατεράκης Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος

 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα