Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρογράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και Σητείας :Εξάρτηση από το αλκοόλ: Βασικές διαστάσεις...

Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και Σητείας :Εξάρτηση από το αλκοόλ: Βασικές διαστάσεις του προβλήματος, αιτίες και αντιμετώπιση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξάρτηση από το αλκοόλ: Βασικές διαστάσεις του προβλήματος, αιτίες και αντιμετώπιση

Κύκλος σεμιναρίων αποκλειστικά για ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ

Σητεία, 16/2/2022

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ. Πρόκειται για ένα ζήτημα που σε αρκετούς προκαλεί πολλαπλές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, η προβληματική σχέση με το αλκοόλ δεν αποτελεί μονόδρομο. Πολλοί άνθρωποι μέσα από προσπάθεια έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και Σητείας* θα διενεργήσουν κύκλο τριών δίωρων διαδικτυακών σεμιναρίων με τίτλο: «Εξάρτηση από το αλκοόλ: Βασικές διαστάσεις του προβλήματος, αιτίες και αντιμετώπιση».

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ανθρώπους που νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ.

Μεταξύ άλλων, στο σεμινάριο θα προσεγγιστούν τα εξής ερωτήματα:

  • Πότε μπορούμε να ορίσουμε μια σχέση με το αλκοόλ ως προβληματική;
  • Τι εννοούμε με τον όρο εξάρτηση από το αλκοόλ;
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την κατάχρηση του αλκοόλ και από την ανάπτυξη προβληματικής σχέσης με αυτό σε σωματικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο;
  • Με ποιους τρόπους μπορεί ένας άνθρωπος, που θεωρεί ότι έχει πρόβλημα με το αλκοόλ, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του;
  • Βοηθούν οι άνθρωποι με παρόμοιες εμπειρίες να ξεπεράσει κάποιος πιο αποτελεσματικά το πρόβλημα του;

Καθώς το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν προβληματική σχέση με το αλκοόλ, όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, είναι καλό πριν την έναρξή του, να πραγματοποιήσουν μία συνάντηση γνωριμίας με τις εργαζόμενες των προγραμμάτων, όπου θα ενημερωθούν περισσότερο για το σεμινάριο και τους σκοπούς του και θα λάβουν συνολικές πληροφορίες για το πρόγραμμα.

Με το πέρας του σεμιναρίου, όσοι/ες ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε ομάδα υποστήριξης για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς επίσης και να λάβουν εξατομικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 28/2/2022, την Τρίτη 08/3/2022 και την Δευτέρα 14/3/2022 στις 18:00.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα των Προγραμμάτων, Χανίων 28210 23432, και Σητείας 28430 29620, καθημερινά 9:00-20:00, έως και την Παρασκευή 25/2/2022, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για τις ατομικές ενημερωτικές συναντήσεις, που προηγούνται των σεμιναρίων.

Για τη διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων/ουσών από τον COVID-19 και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια, όπως και σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας, είναι δωρεάν και αφορά σε κατοίκους των ευρύτερων περιοχών Χανίων και Σητείας. Άνθρωποι από διαφορετικά σημεία της Κρήτης, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα Προγράμματα και να διερευνηθούν οι δυνατότητες εμπλοκής τους.

*Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας είναι ένα πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης (από αλκοόλ, παράνομες ουσίες, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο κα) και τους/τις συγγενείς τους. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και οι υπηρεσίες που παρέχει είναι δωρεάν. Τα ραντεβού κλείνονται άμεσα και πραγματοποιούνται με σεβασμό στο απόρρητο.

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

 

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

Καταπότη 57

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-20:00

Τηλέφωνο: 28430 29620

Ηλ. Ταχυδρομείο: sitia@selfhelp.gr

 

Πρόσωπο επικοινωνίας:

Ζάχου Μαριάννα

Ψυχολόγος, Στέλεχος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας

 

 

Με την παράκληση να δημοσιευτεί ή να μεταδοθεί

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα