Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΑντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ Σητείας στην επιχειρούμενη απαξίωση τους(ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ Σητείας στην επιχειρούμενη απαξίωση τους(ΒΙΝΤΕΟ)

Απεργούν για δεύτερη μέρα

 

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι τσιφλίκι κανενός», δήλωσε σήμερα στον STYLE 100 ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ  Λασιθίου Παύλος Χριστοδουλάκης, λίγο πριν την συζήτηση στην Βουλή για το νομοσχέδιο που προωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, παρά τις  αντιδράσεις των εργαζομένων και σύσσωμης της αντιπολίτευσης που χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Η «εισβολή» των ιδιωτών στην κοινωνική ασφάλιση, η παραχώρηση διαχείρισης της περιουσίας του ΕΦΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρία ορισμένη από τον υπουργό Εργασίας , η κατάργηση των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, είναι οι αιχμές του δόρατος που κτυπούν το δημόσιο σύστημα με τους εργαζόμενους της Σητείας και της Ιεράπετρας να συμμετέχουν για δεύτερη μέρα στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παρούσα στην κινητοποίηση, εκφράζοντας την συμπαράσταση του κόμματος της προς τους εργαζόμενους, η Συντονίστρια της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σητείας Ειρήνη Καζαμία.

 

Όλα γίνονται για τους ιδιώτες”

 

 

Την είσοδο των ιδιωτών, τον αποκλεισμό των εργαζομένων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, την διαχείριση της περιουσίας από golden boys της διορισμένης από την κυβέρνηση Ανώνυμης Εταιρίας, σημείωσε στις δηλώσεις του στον STYLE 100 ο Παύλος Χριστοδουλάκης, τονίζοντας μάλιστα πως, μετά την προδιαγεγραμμένη  υπερψήφιση του νομοσχεδίου  από την κυβερνητική πλειοψηφία, θα ακολουθηθεί η νομική οδός, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας.

Την κυβερνητική επιλογή απαξίωσης του ΕΦΚΑ αλλά και γενικότερα του δημοσίου τομέα ώστε να γίνονται οι παραχωρήσει στους ιδιώτες, στιγμάτισε στις δηλώσεις της η Ειρήνη Καζαμία, αναφερόμενη στις απολύσεις  εργαζομένων. «Όλα γίνονται για τους ιδιώτες», είπε

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα