Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρωτοβουλία Πολιτών κατά υβριδικού :Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες λόγων και...

Πρωτοβουλία Πολιτών κατά υβριδικού :Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες λόγων και έργων του(ηχητικό)

 

Την Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί στο ΣτΕ η προσφυγή κατά του υβριδικού Αμαρίου, με την Πρωτοβουλία Πολιτών κατά των εγκαταστάσεων, να εκπροσωπείται σήμερα στον STYLE100 και στην πρώτη εκπομπή του Κώστα Γραμμενίδη για την νέα περίοδο , από τον Κώστα Γιαννακόπουλο  και τον  Δημήτρη Δερμιτζάκη, που άφησαν αιχμές για την  στάση του δημάρχου Γιώργου Ζερβάκη και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκου Κουρουπάκη.

Η «περίεργη στάση», όπως την χαρακτήρισαν δεν αφορά το υβριδικό Αμαρίου, αλλά την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε μια τεράστια έκταση στον Αθερινόλλακο.

Οι εντάσεις , εστιάζονται στην τοποθέτηση Ζερβάκη και Κουρουπάκη σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ,που σύμφωνα με τους καλεσμένους της εκπομπής, ανοίγει δρόμο για εγκαταστάσεις ΒΑΠΕ και είναι μια αναξιόπιστη στάση, μπροστά στην αρχική τοποθέτηση πως η περιοχή δεν μπορεί να δεχτεί άλλο βάρος τέτοιων εγκαταστάσεων.

Στην συνεδρίαση, ο Γ. Ζερβάκης δεν τάχθηκε κατά, κάνοντας  αναφορά στην επιβαρυμένη περιοχή του Αθερινόλακου όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση και την θετική στάση των κατοίκων.

Κατά, για αυτό το φωτοβολταϊκό έργο συγκεκριμένα, δεν τοποθετήθηκε και ο Νίκος Κουρουπάκης, λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρχει ένα διαρκές όχι στα πάντα.

Κατά τα λοιπά, η Πρωτοβουλία σχεδιάζει ένα νέο άνοιγμα στην κοινωνία, που από δω και πέρα θα κληθεί να στηρίξει την θέση κατά του υβριδικού Αμαρίου και των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας, όχι μόνο ηθικά-που ήδη το πράττει-αλλά και οικονομικά, ώστε να συνεχιστεί η νομική υποστήριξη.

Ανάλογα με τις εξελίξεις στην πανδημία, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση- λαϊκή συνέλευση, πιθανότατα τον Οκτώβριο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ: 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα