Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠότε θα εμβολιαστούν οι γυναίκες που δεν επέλεξαν το Astrazeneca

Πότε θα εμβολιαστούν οι γυναίκες που δεν επέλεξαν το Astrazeneca

Τι είπε ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας

Ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους βρέθηκε καλεσμένος στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και απάντησε για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον πληθυσμό για τους εμβολιασμούς, τα εμβόλια και τα χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε για το κρίσιμο ζήτημα των γυναικών σε εγκυμοσύνη ή σε διαδικασία σύλληψης καθώς και εκείνες που για λόγους ασφάλειας επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca: «Οι γυναίκες που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο της Astrazeneca θα μπορούν να εμβολιαστούν με εμβόλια mrna όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού. Στο άμεσο επόμενο διάστημα δηλαδή. Το πότε θα εξαρτηθεί και από το πώς έχουν πάει οι εμβολιασμοί και ο προγραμματισμός από τις προηγούμενες μέρες καθώς και οι έγκαιρες παραδόσεις των εμβολίων που περιμένουμε».

Επίσης σχολίασε ότι μπορεί να αλλάξει η ημερομηνία και η τοποθεσία του δεύτερου ραντεβού του εμβολίου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν μπορούν να μετακινηθούν λέγοντας ότι «εξετάζεται ο κατ’ οίκον εμβολιασμός για τους 80-89 και η 2η δόση στο εξοχικό. Εντός του Μαΐου αναμένονται ανακοινώσεις για τον κατ΄ οίκον εμβολιασμό»

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε επίσης ότι «είναι πιθανό από τα μέσα Ιουνίου ή προς το τέλος Ιουνίου να ανοίξει η ηλικιακή ομάδα των 18-30». Ενώ ανέφερε ότι «το Johnson & Johnson θα είναι μέσα στα εμβόλια που θα μπορούν να κάνουν οι 45-49».

Τέλος συμπλήρωσε ότι είναι «Πολύ μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στα ραντεβού για τον εμβολιασμό με το astrazeneca».

RELATED ARTICLES
- Advertisment -spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα