Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μετά την θετική αξιολόγηση...

Σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μετά την θετική αξιολόγηση του(βιντεο-φωτο)

 

Μετά την οριστική αξιολόγηση του Κέντρου  Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ, που ολοκληρώθηκε σήμερα, αρχίζει τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του, σε  πιλοτική φάση αρχικά και για δέκα πέντε άτομα.

Δομή, απαραίτητη  για την πόλη, άρτια και σύγχρονη  όπως είπε ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης , που ευχαρίστησε προσωπικά την αντιδήμαρχο Ελένη Πλατανάκη  για τις  προσπάθειες της και την συνεισφορά της,  ώστε να φτάσουμε   σήμερα σε αυτό το σημείο.

Με τον καλύτερο τρόπο  φτάσαμε στο αίσιο τέλος, ούτως ώστε  να δημιουργήσουμε έναν χώρο που προσφέρει στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είπε ο Γ. Ζερβάκης.

Ένα όνειρο  ζωής παίρνει  σάρκα και οστά, δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η Ελένη Πλατανάκη με αναφορά στις πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες που προέκυψαν στην διαδρομή.

«Περάσαμε από σαράντα  κύματα ,η Οδύσσεια ενός ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ θα μπορούσαμε να πούμε, έχουμε όμως ανθρώπους που το πίστεψαν και βοήθησαν όπως είναι και η Τεχνική Υπηρεσία και ο ΔΟΚΑΣ και πολλοί άλλοι», σημείωσε .

Χορηγοί και ο Φιλανθρωπικός  Σύλλογος  Στήριξης  ΑΜΕΑ  βοήθησαν και στην απόκτηση του εξοπλισμού.

Η λειτουργία  ΚΔΑΠ ,09:00 με 17:00, και  οι  ποικίλες   δράσεις μέσα και έξω από αυτό, αποσκοπούν την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ένταξη τους στην κοινωνία, ώστε να ξεχάσουμε τις  εικόνες  περιθωριοποίησης περασμένων, αλλά όχι μακρινών, εποχών, όπως επισήμανε η Ελένη Πλατανάκη.

Ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κωστής Λυμπερίου, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια και ιδιαίτερα την Ελένη Πλατανάκη. Ο ΔΟΚΑΣ  θα στηρίξει τη δομή, είπε, μια  δομή που  ανήκει  σε όλους τους Σητειακούς.

Θα  προσπαθήσουμε να στελεχώσουμε την δομή, όσο καλύτερα μπορούμε, είπε, ενώ έκανε αναφορά και στις  θετικές εντυπώσεις  που αποκόμισαν  οι αξιολογητές από την Περιφέρεια.

Έδωσε  τα εύσημα του στην Ειρήνη Κρασαδάκη   που εκ μέρους του ΔΟΚΑΣ ανέλαβε να διεκπεραιώσει  τις διαδικασίες.

Ρόλο σημαντικό έχει και η γυμνάστρια ειδικής αγωγής Ράνια Ασφενταγάκη

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα