Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣημαντική αύξηση αφίξεων επιβατών με πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο Σητείας

Σημαντική αύξηση αφίξεων επιβατών με πτήσεις εσωτερικού στο αεροδρόμιο Σητείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφίξεις επιβατών από αεροδρόμια του εσωτερικού προς το αεροδρόμιο της  Σητείας τον Ιούλιο του 2023, παρουσίασαν αύξηση 153% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Επίσης οι αφίξεις επιβατών με πτήσεις εσωτερικού τον Ιούλιο 2023 στο αεροδρόμιο Σητείας, παρουσίασαν αύξηση κατά 123% σε σχέση με την προηγούμενη καλύτερη επίδοση που ήταν τον Ιούλιο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, 4.425 επιβάτες προσγειώθηκαν τον Ιούλιο 2023, ενώ τον Ιούλιο του 2019 προσγειώθηκαν 1.981 επιβάτες.

Συνολικά, για το πρώτο επτάμηνο του 2023, οι αφίξεις επιβατών με πτήσεις  εσωτερικού σημείωσαν αύξηση 66% σε σχέση με το πρώτο επτάμηνο του 2022.

 

Η αύξηση αυτή δεν είναι απλώς αριθμητική. Είναι ένα σαφές μήνυμα  αύξησης της ζήτησης για την περιοχή της Σητείας από την ελληνική αγορά, αντανακλώντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμικό πλούτο, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα της περιοχής και να ζήσουν τις μοναδικές εμπειρίες που τους προσφέρει όλη η επικράτεια του Δήμου Σητείας.

 

Η αύξηση αυτή επίσης αντανακλά και την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των κατοίκων του δήμου Σητείας και των όμορων δήμων προς το αεροδρόμιο Σητείας, μιας και αυτό αποτελεί αεροδρόμιο όλου του νομού Λασιθίου.

 

Οι συλλογικές προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Σητείας συνεχίζονται με συντονισμένες ενέργειες, στρατηγική, οργάνωση, μεθοδικότητα και ομαδική δουλειά.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα