Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΓιάννης Παπαδάκης: Δεν θα συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Γιάννης Παπαδάκης: Δεν θα συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Σφραγίζοντας τέσσερα χρόνια ως Αντιδήμαρχος Τ.Υ-ΥΔΟΜ Δήμου Σητείας.
Μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα η ψήφος σας………
Φίλες και φίλοι, συνεργάτες και συνδημότες,
Συμπληρώθηκαν ακριβώς 4 χρόνια, ενεργούς και αδιάλειπτης άσκησης των καθηκόντων μου από τη θέση του αντιδημάρχου Τ. Υ. και ΥΔΟΜ Δήμου Σητείας.
Τίμησα την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, με εντιμότητα, σθένος και ανεξάντλητη διάθεση να προσφέρω στο τόπο που γεννήθηκα, την πόλη που εργάζομαι και ζώ.
Με γνώμονα εφ’ ενός την αγάπη και την έγνοια για τον τόπο μου και εφ’ ετέρου την τεχνογνωσία μου ως πολιτικός μηχανικός ,που δραστηριοποιούμαι με έδρα την πόλη μας για πάνω από 30 έτη, αποφάσισα να συμμετέχω για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Αποδέχτηκα την πρό(σ)κληση να βάλω ένα λιθαράκι στο εγχείρημα που ανέλαβε να ηγηθεί του Δήμου, η εκλεγμένη παράταξη του Γ. Ζερβάκη σε ένα επισφαλές ως προς την ομαλή συνεργασία, Καλλικρατικού τύπου αυτοδιοικητικό σύστημα.
Αν και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Ν.Καραμανωλάκη, οι διεργασίες οδήγησαν αναγκαστικά εξ αρχής, στη διαπαραταξιακή συνεργασία.
Απολύτως συνειδητά, διαψεύδοντας κάθε Σειρήνα και όσους ψιθύριζαν ή και ευθαρσώς διατυμπάνιζαν ότι αυτή “η σούπα σύντομα θα κόψει”, η απόφαση μου ήταν να σταθώ ίσαμε το τέλος πλάι στον Γ.ΖΕΡΒΑΚΗ για το καλό των συμπολιτών μας και για την πρόοδο του τόπου, παράγοντας έργο με ουσία και όραμα.
Πάγια τακτική μου ήταν να αποφεύγω να υπερεκθέτω το έργο που αφορούσε το νευραλγικό τομέα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Στη διάρκεια της θητείας μου, άοκνα δήλωνα παρών σε όλα• εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, στους δρόμους, τις πλατείες, καθοδηγητής και συντονιστής πλάι στους λιγοστούς εποχιακούς υπαλλήλους, μέσα στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, παράλληλα με ενεργή συμμετοχή σε Αυτοδιοικητικούς Φορείς, Περιφερειακή Διοίκηση, αίθουσες Δικαστηρίων, Τεχνικά Επιμελητήρια, Πολεοδομίες, πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους.
Παρών δήλωνα όμως και κυρίως, πλάι στους συμπολίτες μου. Αξιοσημείωτο αλλά απολύτως αναμενόμενο και σεβαστό ήταν ότι δέχτηκα τεράστιο όγκο αιτημάτων για διαχρονικά προβλήματα προς επίλυση ,από εκατοντάδες συνδημότισσες και συνδημότες και πάντα κύρια έγνοια μου ήταν να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε να ανταποκριθούμε ως Δήμος στις ποικιλόμορφες και πολλές φορές, πολυσύνθετες σε δυσκολία ανάγκες των συνανθρώπων μου σε όποια γωνιά του δήμου και αν βρισκόταν.
Κάνοντας μια αναδρομή σε αυτή την τετραετή υπηρεσία μου από τον αντιδήμαρχιακό θώκο, δεν μπορώ να μην αναφέρω τον άμεσο και έμμεσο πόλεμο που υπέστη εντός και εκτός Δημοτικού συμβουλίου.
Πόλεμος που δεν αφορούσε μόνο την πολιτική μου υπόσταση, αλλά και την ανθρώπινη μου φύση. Πόλεμος που κατ’ επέκταση τορπίλιζε τη δημαρχιακή ηγεσία του Γ. Ζερβάκη μέσω της δικής μου εξόντωσης. Κανένας άλλος αντιδήμαρχος ή στέλεχος της δημοτικής αρχής δε δέχονταν συστηματικά και συστημικά, τόσα πυρά και από όλες τις κατευθύνσεις. Ο πόλεμος αυτός είχε στοχεύσει απολύτως κατευθυνόμενα και επί τούτου στην αποδόμηση μου, όχι μόνο την πολιτική, αλλά και την επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή με μέσα ύπουλα, ανώνυμες και επώνυμες δικαστικές καταγγελίες, κατ’επανάληψιν και κατ εξακολούθηση συκοφαντική δυσφήμιση και ανυπόστατες λασπολογίες. Οι επίδοξοι συστηματικοί συκοφάντες επεδίωξαν διακαώς την ανθρώπινη εξόντωση μου. Προσφιλής τους στρατηγική η επίμονη λεκτική τους επίθεση με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εκφώνηση σε πραγματικό χρόνο όπως στις δημοτικές συνεδριάσεις ή η παραχώρηση συνεντεύξεων και δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού τύπου, ατεκμηρίωτων λογιδρίων και θεωρητικών μανιφέστων, πάντα με διάθεση να κουνάνε το δάκτυλο.
Προκειμένου, να καλύψουν την πολιτική τους ένδεια και να υπερασπιστούν την ασχετοσύνη τους με τον υψίστης σημασίας τομέα της διοίκησης των τεχνικών υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση ζητούσαν και συχνά είχαν τη συνέργεια από πρόθυμους εσωτερικούς ή εξωτερικούς συνεργάτες. Άλλοτε, με σαρκαστικό και σατυρικό τρόπο με ευτελούς ποιότητας τάχα μου χιούμορ αναγορεύονταν θεματοφύλακες του κοινού καλού, ασκώντας δήθεν γόνιμη αντιπολίτευση…άλλοτε, στηριζόμενοι σε πρόθυμους ανθρώπους σε θέσεις – κλειδιά όπως σε επιστημονικούς συλλόγους και πολιτικές ομάδες, προσπαθούσαν να ασκήσουν πολιτική παλαιοκομματικού και αναχρονιστικού λόγου και μηδενικού ήθους. Οι ίδιοι άνθρωποι που διαβεβαίωναν τους ανυποψίαστους πολίτες ότι αγωνίζονται για το κοινό καλό, την ενότητα και την συνεργασία, οι ίδιοι ακριβώς προχωρούσαν συνεχώς και κρυφά σε καταγγελίες στήν Αστυνομία, Αποκεντρωμένη και λοιπούς φορείς, ώστε να στοχεύουν την διαπόμπευση μου, αλλά κατά επέκταση στή διάλυση της δημοτικής ηγεσίας.. Κάποιος από αυτούς , έχει μέν το νομικό αλλά όχι το ηθικό δικαίωμα, τώρα να ξαναζητά τη ψήφο σας.
Μα, παρ ελπίδα και εναντίον κάθε προγνωστικού, ΑΝΤΕΞΑ και μαζί ΑΝΤΕΞΕ και η οικογένεια μου.
Στοχοπροσηλωμένος πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για να φέρω σε πέρας την αποστολή που μου αναθέσατε πρώτα εσείς με την ψήφο σας και έπειτα ο Γ. Ζερβάκης.
Δουλειά – δουλειά – δουλειά…
Δουλειά με αποτέλεσμα, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνογνωσία, την επαγγελματική μου εμπειρία για να ελαχιστοποιήσω όσο μπορούσα με τη συνεχή παρουσία μου την αδυναμία υποστελέχωσης στις δύο νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου μας, Τ.Υ.-ΥΔΟΜ.
Γίνανε πολλά. Δρομολογήθηκαν αρκετά με ολοκλήρωσή τους στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μένουν να γίνουν πολλά περισσότερα.
Αστοχίες, παραλείψεις και αδυναμία να υπερκεραστούν σκόπελοι της υδροκέφαλης γραφειοκρατίας, ασφαλώς και έχουν σημειωθεί. Ουδείς αλάθητος.
Στο σημείο αυτό, οφείλω για πολλοστή φορά να ευχαριστήσω -σφίγγοντάς τους ,εγκάρδια το χέρι – όλες και όλους, και τον καθένα προσωπικά, τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε και συμπορευτήκαμε, στην τεχνική υπηρεσία, τη γραμματεία, το Δήμο, την ΥΔΟΜ και τους φορείς. Θα αποφύγω ονομαστικές αναφορές από φόβο ότι κάποιον μπορεί να παραλείψω άθελά μου.
Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στο εργατοτεχνικό προσωπικό που είχε επιφορτιστεί με την κατασκευή -επισκευή και συντήρηση των ΠΑΝΤΩΝ. Έτρεχαν ακόμα και για θέματα, προβλήματα που δεν ήταν καν τεχνικής αρμοδιοτητας και ενεργειών της αντιδημαρχίας μου.Προσπάθησα να σταθώ δίπλα τους ως βοηθός και συνεργάτης αναγνωρίζοντας το δύσκολο τους έργο και για να τους τιμήσω• τον ένα και μοναδικό μόνιμο εργάτη και μετά τη συνταξιοδοτησή του ,τους λίγους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, εποχιακούς, συμβασιούχους εργάτες.
Ήταν απολύτως συνειδητή η επιλογή μου να συμμετέχω έως το τέλος στηρίζοντας τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ της ηγεσίας του Γ.ΖΕΡΒΑΚΗ. Πέτυχα πολλά, χωρίς ζητωκραυγές. Αντιθέτως, πολλές φορές με παρεμβολές και με κάποιους να αυτοπροβάλλονται προσπαθώντας να επικαρπωθούν τα αποτελέσματα του έργου ή να εμφανίζονται ως πρωτεργάτες και βασικοί διεκπεραιωτές της προσπάθειας που αφορούσε και απαιτούσε καθαρά τις αποκλειστικές ενέργειες από την υπηρεσία που πολιτικά προΐσταμαι έως και σήμερα.
Στον Αντίλογο, όσο παράλογος κι αν ήταν, όπου κι αν αυτός υπήρξε εντός αιθούσης δημοτικού συμβουλίου, εντός και εκτός μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσπάθησα πάντα με σοβαρότητα και ειλικρίνεια να απαντώ με επιχειρήματα και στοιχεία βασιζόμενα σε νόμους και αποφάσεις.
Και έτσι θα εξακολουθώ να πράττω όσες φορές κι αν χρειαστεί και στο μέλλον.
Φίλες και φίλοι,
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ….
ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ..
Θα ψηφίσω όμως, από τις πολλές υποψηφιότητες, ανθρώπους που ενεργά και με όλες τις δυνάμεις τους θα τιμήσουν την ψήφο μας, ανθρώπους με πολιτικό λόγο, κρίση και μπέσα. Όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε στο μικρόκοσμο του δήμου μας. Όλοι ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Σας προτρέπω να πράξετε το ίδιο, να εμπιστευτείτε με την ψήφο σας ανθρώπους με ήθος, μπέσα και όραμα. Η ψήφο μας, ας μην μεταφραστεί για άλλη μια φορά με γνώμονα μικροπολιτικά συμφέροντα, εξοφλώντας γραμμάτια πολιτικά,συγγενικά και κοινωνικοεξαρτώμενα αλλά με γνώμονα το καλό του τόπου, εμπιστευόμενοι τους πιο άξιους.
Πολλοί αξιόλογοι και “άτριφτοι” στον πολιτικό στίβο, ζητούν την ψήφο μας. Η καρέκλα του δημοτικού συμβούλου, του κάθε οριζόμενου αντιδημάρχου, δε γράφει κανενός το όνομα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο. Δίνω την ευκαιρία της επιλογής νέων ανθρώπων να υπηρετήσουν με συνέπεια λόγων και πράξεων, με τη διάθεση της προσφοράς για
το καλό της Σητείας μας.
Εν κατακλείδι, δεν είχα και ποτέ δε θα έχω την ανάγκη να αλλάξω καριέρα και να επιδιώξω να γίνω καρεκλοκένταυρος και επαγγελματίας σκέτο “πολιτικός” χωρίς να συνοδεύεται από το μηχανικός.
Όμως, θα είμαι πάντα ΕΝΕΡΓΟΣ πολίτης σε εγρήγορση και με διάθεση, όπου μου ζητηθεί, όπου απαιτηθεί, να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, από όποια θέση κι αν βρίσκομαι.
Επικροτώ τη ΣΥΝΕΧΙΣΗ του προγράμματος – οράματος του Γ. ΖΕΡΒΑΚΗ και εύχομαι υγεία και καλή δύναμη σε όλες και όλους με έντιμο, προεκλογικό αγώνα και ανεμπόδιστη μελλοντική συνεργασία τους χωρίς
ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ μιας ασμαίνουσας, γεμάτη βαρίδια και εμμονές αντιπολίτευσης, όπως καταγράφηκε με κάθε μελανή απόχρωση τα προηγούμενα 4 χρόνια.
Τώρα είναι η ώρα να κριθούμε όλοι για το έργο μας και για το ήθος μας.
Ας επιβραβευτούν αυτοί που θα σταθούν πλάι στο Γ.ΖΕΡΒΑΚΗ έως το τέλος με αξιοσύνη και ηθικό ανάστημα, προτάσσοντας το εμείς πάνω και πέρα από κάθε μικρό εγώ.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΙΩΑΝΝΗΣ Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π.
Αντιδήμαρχος Τ.Υ-ΥΔΟΜ ΣΗΤΕΙΑΣ
RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα