Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας: Κραυγή αγωνίας & απελπισίας εκφράζουν οι...

Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας: Κραυγή αγωνίας & απελπισίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σητείας

📌 Στις 19/1/2024 δημοσιεύτηκε στη σελίδα της 7ης ΥΠΕ ο αυτοματοποιημένος κατάλογος υποψηφίων με σειρά κατάταξης, ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ Νοσοκομείων & Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας που είχαν κάνει αιτήσεις στην τελευταία προκήρυξη.

Από τις 18 θέσεις μόνιμων ιατρών που προκηρύχθηκαν στο νόμο Λασιθίου, αιτήσεις υποβλήθηκαν μόνο για τις 7 από αυτές. Δυστυχώς από τις 7 θέσεις που προκηρύχθηκαν στο νοσοκομείο Σητείας υποβλήθηκαν αιτήσεις μόνο για τις 3  ( Αναισθησιολογίας, παιδιατρικής, και Ορθοπεδικής). Δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις για τις δύο θέσεις παθολογίας, για την μια θέση Ακτινολογίας καθώς και για τη δεύτερη θέση Παιδιατρικής, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, οδεύει προς “λουκέτο” η Παθολογική κλινική αφού με τις τελευταίες εξελίξεις θα αδυνατεί από εδώ και στο εξής να καλύψει τις εφημερίες ολόκληρου του μήνα έχοντας μείνει μόνο με μία Παθολόγο. Η συγκεκριμένη είδηση έχει προκαλέσει ανησυχία στη τοπική κοινωνία, καθώς η Παθολογική κλινική κάλυπτε με τις υπηρεσίες της ένα πολύ μεγάλο φάσμα παθήσεων εξυπηρετώντας το Σητειακό λαό.

Κραυγή αγωνίας & απελπισίας εκφράζουν επίσης και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ιδιαίτερα της ΠΘ κλινικής οι οποίοι αγωνιούν με τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας εκφράζει έντονα τη δυσαρέσκεια του ως προς τα αποτελέσματα της προκήρυξης και την μη κάλυψη όλων των θέσεων ιατρικών ειδικοτήτων για το νοσοκομείο μας αλλά και την κατηγορηματική στάση του σε πιθανό κλείσιμο της ΠΘ κλινικής. Μιας κλινικής πρώτης γραμμής και υψηλής βαρύτητας όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.

 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καταβάλλει προσπάθειες όπως μας επιβεβαίωσε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα με οποιοδήποτε τρόπο οι κενές θέσεις ιατρών με συνεχόμενες ενέργειες που πράττει καθημερινά.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντατικοποιείται χωρίς να αφήνουμε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου μας .

Ζητάμε άμεση στελέχωση του νοσοκομείου Σητείας για να μπορέσει να επανέλθει πλήρως σε κανονικούς ρυθμούς προσφέροντας τη καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους πολίτες.

 

Εκ του ΔΣ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα