Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗ«Ταβάνι» έπιασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κρήτης - ξεπερνούν τα...

«Ταβάνι» έπιασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κρήτης – ξεπερνούν τα 1600!

«Ταβάνι» έπιασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της Κρήτης – ξεπερνούν τα 1600!

Πολλές οι απουσίες, λόγω νόσησης ή φόβου, που καταγράφηκαν στις σχολικές μονάδες του νησιού.

Ίλιγγο προκαλούν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στα σχολεία της Κρήτης, μόλις χτύπησε το πρώτο κουδούνι για το 2022.

Σε επίπεδο Ηρακλείου, στην πρωτοβάθμια έχουμε 186 θετικούς μαθητές σε 156 τμήματα, 122 εκπαιδευτικούς και επτά άτομα βοηθητικό προσωπικό. Φαίνεται πως δεν υπάρχουν πολλές μολύνσεις σε ένα σχολείο ενώ, όσο αφορά στους δασκάλους και νηπιαγωγούς, μόλις το 25% των νοσούντων είναι από το Ηράκλειο.

Δηλαδή, οι περισσότεροι που εντοπίστηκαν θετικοί είναι από άλλες περιοχές της χώρας που έλειπαν για διακοπές των Χριστουγέννων και χρειάστηκε να ταξιδέψουν για να κάνουν μάθημα και πάλι. Ήταν κάτι που είχε φανεί από την περασμένη βδομάδα, καθώς κρούσματα είχαμε και τα προηγούμενα 24ωρα και έπρεπε οι εκπαιδευτικοί να μείνουν σε καραντίνα. Χθες, Κυριακή, μοιράστηκαν 4.600 self tests στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου ενώ ήδη η διεύθυνση προμηθεύτηκε επιπλέον 5.000 για να έχει για ώρα ανάγκης.

sxoleio

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου έχουμε 493 μαθητές θετικούς, 59 καθηγητές και 1 άτομα λοιπό προσωπικό.

 

Στη δευτεροβάθμια Ρεθύμνου έχουμε 87 θετικούς μαθητές, 54 εκπαιδευτικούς, 1 άτομα λοιπό προσωπικό, στα Χανιά 236 μαθητές, 45 καθηγητές και 5 άτομα λοιπό προσωπικό ενώ στο Λασίθι έχουμε 141 μαθητές, 18 καθηγητές και 2 άτομα λοιπό προσωπικό.

Στην πρωτοβάθμια Λασιθίου έχουμε 112 μαθητές θετικούς και 35 εκπαιδευτικούς, στα Χανιά 22 μαθητές, 14 εκπαιδευτικούς και 3 λοιπό προσωπικό ενώ στην πρωτοβάθμια Ρεθύμνου νοσούν 29 καθηγητές.

Στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας υπήρξαν 9 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε εκπαιδευτικούς.

Σε κάποιες περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, όπως τα Χανιά, εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα σε συγκεκριμένα τμήματα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν μπαίνει λουκέτο σε κανένα.

 

Όμως, είναι πολύ πιθανό τα αμέσως επόμενα 24ωρα να αρχίσουν οι αναστολές λειτουργίας. Σημειώνεται πως υπήρχαν και πολλοί μαθητές, κυρίως πρωτοβάθμιας, που δεν πήγαν σχολείο γιατί οι γονείς τους φοβήθηκαν.

cretalive

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα