Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤο βιβλίο του Γ. Κιουρτσάκη που μας δένει με παρελθόν, παρόν και...

Το βιβλίο του Γ. Κιουρτσάκη που μας δένει με παρελθόν, παρόν και μέλλον στα Κορνάρεια 21(βιντεο)

  • Εναρκτήρια εκδήλωση της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος,  χτες.

Το νήμα της δικής μας συνέχειας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με μια μεγάλη τομή  στο 1821 που έδωσε στην ιστορία ένα νεωτερικό κράτος,  καταγράφει, αναλύει, στοχάζεται και θέτει ερωτηματικά για αυτό,  ο συγγραφέας Γιάννης Κιουρτσάκης στο βιβλίο του «Το θαύμα και η τραγωδία- Το Εικοσιένα από τον κόσμο του Ομήρου στην παγκόσμια επαρχία», που παρουσιάστηκε χτες στον Δημοτικό Κήπο, στα πλαίσια των Κορναρείων  21,σε μια  συνδιοργάνωση του Δήμου Σητείας  με την Στέγη Βιτσέντζος Κορνάρος  και τις εκδόσεις Πατάκη.

«Αισθάνομαι τις λέξεις περισσότερο παρά τις σκέφτομαι», είναι μια φράση-κλειδί του συγγραφέα για να πλησιάσουμε το σκεπτικό του και τη προσέγγιση του, όπως αναπτύχθηκε σε μια πυκνή συζήτηση   με τον Αντώνη Ανηψητάκη, στην δεύτερη συνάντησή τους στην Σητεία, αυτή  τη φορά με την σφραγίδα της Στέγης που έκανε έναρξη των καλοκαιρινών  της εκδηλώσεων με αυτήν  την βραδιά.

Γλώσσα, θρησκεία πολιτισμός, πολίτευμα, μαζί διχόνοιες, εμφύλιες συρράξεις,  παρεμβάσεις δυνάμεων,  και στο κέντρο  ενός κόσμος Ελληνικός  επιμένει, λοξοδρομώντας  κάποιες φορές, καταφεύγοντας σε μίμηση της…. μίμησης  μιας Ελλάδας  με τα μάτια των ξένων.  Αλλά, είμαστε ακόμα εδώ..

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα