Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜε αποψίλωση από το ένα τρίτο του προσωπικού του κινδυνεύει το Νοσοκομείο...

Με αποψίλωση από το ένα τρίτο του προσωπικού του κινδυνεύει το Νοσοκομείο Σητείας(βιντεο-φωτο)

  • Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Γ.Ν.Σ

Σε αδράνεια και απραξία λόγω έλλειψης προσωπικού, που απασχολείται με συμβάσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες λήγουν τον ερχόμενο Οκτώβριο,  κινδυνεύει να πέσει το  Νοσοκομείο Σητείας  με τους εργαζόμενους να εκφράζουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας  στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος την αγωνία τους για την διαφαινόμενη αποψίλωση του Γ.Ν.Σ από το ένα τρίτο, περίπου, του δυναμικού, όλων των ειδικοτήτων.

Το αίτημα των εργαζόμενων είναι  η μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, για όλες τις κατηγορίες των συμβασιούχων, και σε πρώτη φάση ζητούν την παράταση τους, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους και να συνεχίζουν να εργάζονται και μετά την 31/10/21.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα, που απασχολεί τα  νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλο το Λασίθι, και εν γένει, σε όλη την Κρήτη,  που  μέσω αντιπροσωπειών τους, εκδήλωσαν τις διαμαρτυρίες τους σήμερα στην 7Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ,ζητώντας απαντήσεις από τη διοίκηση της ΥΠΕ για την έλλειψη ανταπόκρισης στα αιτήματα και στις  ανησυχίες των εργαζομένων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Την επιχείρηση απαξίας του Νοσοκομείου Σητείας, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι  του το μεσημέρι, θέλοντας να ενημερώσουν  και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Η ιδιαιτερότητα της περιοχής, λόγω της μεγάλης απόστασης από την πρωτεύουσα της Κρήτης  δεν επέτρεψε την μετάβαση εργαζομένων στην έδρα της 7ης ΥΠΕ, και είναι ακριβώς αυτή η θέση της Σητείας που δεν δικαιολογεί αδιαφορία για την θωράκιση του Νοσοκομείου, κόντρα στις κατά καιρούς υποσχέσεις.

Ο  STYLE100 βρέθηκε στο νοσοκομείο, παρακολούθησε την εκδήλωση διαμαρτυρίας και μίλησε για αυτήν με την Γ. Γ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ. Ν. Σ Ειρήνη Καραγιάννη, από την οποία ζητήσαμε να μας αναφέρει αναλυτικά τις ειδικότητες τις οποίες κινδυνεύει  να στερηθεί το ίδρυμα. Ο κατάλογος είναι δυστυχώς, πλούσιος και εντυπωσιακός και αφορά τόσο σε

ιατρικό προσωπικό ( Ορθοπεδικός, Παθολόγος, Μαιευτήρας), όσο σε

προσωπικό για τα ιατρικά εργαστήρια,

ειδικότητες κοινωνιολογίας και διατροφολόγου

διοικητικές υπηρεσίες,

λογιστήριο,

νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό,

ηλεκτρολόγο,

ηλεκτρολόγο μηχανικό

υδραυλικό,

μάγειρες

τραπεζοκόμους  ,

προσωπικό καθαριότητας κ.α

(προσωπικό Δ.Ε.  , Τ.Ε  και Υ. Ε)

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα