Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΤο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων, με νέο Erasmus ,συνεχίζει να «διδάσκει» και να...

Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων, με νέο Erasmus ,συνεχίζει να «διδάσκει» και να πρωτοπορεί(βιντεο-φωτο)

-Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ματζίλα μιλά στον STYLE 100

Το Δημοτικό Σχολείο Αρμένων με την διευθύντρια του Μαρία Ματζίλα, όχι μόνο έχει φωνή και παρουσία, διεκδικώντας  για τα παιδιά του την θέση που τους ανήκει στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κατά καιρούς  «διδάσκει».

Κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά, αφού, για δεύτερη χρονιά ανέλαβε να πραγματοποιήσει πρόγραμμα Erasmus+ με παιδιά ηλικίας 11 -13 ετών από την Ισπανία, την Τουρκία, την Εσθονία και την Ελλάδα που βρίσκονται στην Σητεία και ξεκίνησαν σήμερα, μαζί με τα μαθήματα και τις παράλληλες δραστηριότητες , σε ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, που συνδυάζει την εκπαιδευτική δράση με την διασκέδαση και την γνωριμία των παιδιών με τα ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικού βάρους τοπία,  που κατάρτισε η Μαρία Ματζίλα.

Ορίστε λοιπόν, ο τρόπος, που ένα σχολείο της επαρχίας σε απομακρυσμένη από το κέντρο περιοχή, μπορεί να πρωτοστατεί στην εκπαίδευση, κλείνοντας πιθανότητες για εγκατάλειψη και απαντώντας στους οπαδούς συγχωνεύσεων σχολείων με την εγκατάλειψη εκπαιδευτικών  ιδρυμάτων σε περιοχές , όπως οι Αρμένοι. Για αυτόν τον λόγο, γράψαμε πως «διδάσκει». Και δεν είναι η πρώτη φορά. Το συγκεκριμένο  σχολείο , με κάθε ευκαιρία,  βγαίνει προς τα μπρος με πρωτοτυπία και σοβαρότητα . Κι όταν δεν υπάρχει ευκαιρία, την δημιουργεί. Όπως κάνει τώρα.

Η τεχνογνωσία είναι στο επίκεντρο του προγράμματος, όπως είπε στον STYLE 100 η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ματζίλα που πήρε την  πρωτοβουλία για αυτήν την εκπαιδευτική δράση.

Η επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα μπαίνουν αυτήν την φορά στα μαθήματα, συνεχίζοντας το πρώτο πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε από το ίδιο σχολείο πριν εφτά χρόνια, πάλι για την τεχνογνωσία αλλά με διαφορετικά επί μέρους πεδία γνώσης.

Τα μαθήματα γίνονται  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Σητείας, αφού η απόσταση από τους Αρμένους κάνει απαγορευτική την καθημερινή διαδρομή από το χωριό στην πόλη και στις επισκέψεις-δραστηριότητες  που έχουν προγραμματιστεί, όπως μας  εξήγησε η κ.Ματζίλα.

Σήμερα, τα παιδιά γνωρίζουν την πόλη, με επισκέψεις στην Αγία Αικατερίνη, το Δημαρχείο, την  περιοχή όπου βρίσκεται το άγαλμα του Βιτσέντζου Κορνάρου, ενώ επισκέφτηκαν και την έκθεση του Αστέρη Γκέκα, με τον ίδιο να τα υποδέχεται στην αίθουσα της Στέγης Βιτσέντζος Κορνάρος.

Στο πρόγραμμα αύριο, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο στους Αρμένους, επίσκεψη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ζήρου, όπου θα πραγματοποιηθεί κρητική βραδιά.

Την Παρασκευή, θα γίνει επίσκεψη στην Ζάκρο, στις πηγές και στο Μουσείο , με παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, μετάβαση στο Φαράγγι των Νεκρών και στην Κάτω Ζάκρο .

Μοναδικά μέρη, όπως μας λέει η Μαρία Ματζίλα, που παρόμοια τους δεν υπάρχουν στις περιοχές τους, και που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα