Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΤο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, η Υφυπουργός Τουρισμού και το φιάσκο στο Λασίθι

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, η Υφυπουργός Τουρισμού και το φιάσκο στο Λασίθι

 

Μια διήμερη επίσκεψη στην περιοχή του Λασιθίου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, στην πιο κρίσιμη στιγμή της  φετινής περιόδου , που πάλι δύσκολη προβλέπεται, αλλά….

Αλλά το βλέμμα και η προσοχή της κυρίας Ζαχαράκη, δεν ήταν στραμμένα εκεί, κάτι που δείχνει το παντελώς ανοργάνωτο πρόγραμμα και η απαξίωση που έδειξε στους σχετικούς με τον τουρισμό  φορείς των περιοχών που επισκέφτηκε.

Δεν προσκλήθηκαν να έχουν  κάποια συνάντηση ή συζήτηση, ή, για να το πούμε πιο σωστά, κάποιοι προσκλήθηκαν εκ των υστέρων και βεβιασμένα, μετά από τις πρώτες  αντιδράσεις που υπήρξαν στον Μακρύ Γιαλό, και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για να γίνουν αυτές οι επιλεκτικές (ναι, απολύτως επιλεκτικές και ελεγχόμενες) προσκλήσεις  δεν ήταν οι κανονικές.

Ας μην πούμε κάτι παραπάνω για αυτό, τώρα.

 

Να αποδώσουμε την κύρια ευθύνη για αυτό το όχι επιτυχημένο ταξίδι, σε αυτόν που πρέπει, τον διοργανωτή των  εκδηλώσεων που στόχευαν στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού. Είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας που πήρε την πρωτοβουλία, κάλεσε την Υφυπουργό και εκείνη ανταποκρίθηκε.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, παραδόξως, δεν φρόντισε να οργανώσει ,πέρα από τα γεύματα και την οινοποσία σε ξενοδοχεία, παραλίες και την Μονή Τοπλού, συναντήσεις με τους φορείς που εκπροσωπούν κλάδους που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Γιατί;

Αλλά και η Υφυπουργός, που δεν επισκέπτεται κάθε βδόμαδα το Λασίθι, δεν έσπευσε  η ίδια  με δική της πρωτοβουλία, όταν αντιλήφθηκε το κενό, να τo γεμίσει . Σύμφωνα με πληροφορίες μας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο παρά πέντε, σήκωσε το τηλέφωνο και απηύθυνε ένα κάλεσμα ή δύο. Δεν αρκεί αυτό, φυσικά.

Η Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, ήρθε τελικά στο Λασίθι ως τουρίστας, μας χάρισε κάποιες ωραίες καρτ ποστάλ, γιατί την εικόνα την ωραία θα επικοινωνήσει, και φεύγει, χωρίς να έχει καμία ουσιαστική ενημέρωση για τα πολλά προβλήματα των ανθρώπων που ασχολούνται με τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, επίσης .

Δεν ξέρουμε τι συνέβη ακριβώς με τους δημάρχους και αρμόδια αιρετά μέλη σε αυτήν τη επίσκεψη. Γνωρίζουμε πως δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα και επίσημα, η και καθόλου.

Γνωρίζουμε επίσης πως ο δήμαρχος Σητείας παραβρέθηκε στην επίσκεψη Ζαχαράκη στο Τοπλού. Κανένα άλλο στέλεχος της αυτοδιοίκησης , σίγουρα όχι η αντιπολίτευση, δεν ενημερώθηκε και φυσικά, δεν προσκλήθηκε. Μια εξαίρεση, ευτυχώς, η παρουσία του Προέδρου της κοινότητας Παλαικάστρου.

Κάτι να πούμε για τα μέσα ενημέρωσης, για μας ειδικά, για  να πάρουμε την  ευθύνη για αυτά που γράφουμε ολόκληρη. Πριν  από την  διήμερη επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού, ο STYLE 100, δεν είχε καμία ενημέρωση είτε  από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο είτε από το υπουργείο Τουρισμού, παρόλα αυτά, το έψαξε το θέμα και δημοσιοποίησε την επίσκεψη.

Όμως,  δεν παραβρέθηκε σε καμία εκδήλωση που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας με καλεσμένη την Σοφία Ζαχαράκη, γιατί δεν  προσκλήθηκε σε καμία από αυτές.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα