Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήUncategorizedΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ...

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΘΙΝΩΝ

Διαβάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή το άρθρο του αγαπητού καθ’ όλα, συμπαθή και συνεργάτη  κ. Παπαδάκη αναφορικά με την θέση του και την θέση της ομάδας για την οποία εκφράζεται (Ομάδα Ενότητας και Επανίδρυσης Δήμου Μακρύ Γιαλού, Χαράλαμπος Παπαδάκης :ΦΡΑΓΜΑ ΛΙΘΙΝΩΝ (Ένα έργο, μια πονεμένη ιστορία), θέλω να αναφέρω ορισμένες λεπτομέρειες οι οποίες αγνοούνται ή σκοπίμως αποκρύπτονται στο εν λόγω άρθρο.

 

Στο ΠΑΑ 2007-2013 σε ότι αφορά τον σημερινό Δήμο Σητείας είχαν ενταχθεί το Φράγμα των Λιθινών, η λιμνοδεξαμενή των Χοχλακιών και η λιμνοδεξαμενή της Ζου.

Τα δυο πρώτα έργα απεντάχθηκαν, 30-4-2015 το πρώτο και 2-7-2019 το δεύτερο από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενώ η ολοκλήρωση του τρίτου ακόμα και σήμερα φαντάζει αμφίβολη.

 

Δεν θα σταθώ στην ανυπαρξία καταγγελτικού λόγου την εν λόγω περίοδο, ούτε στην απραξία της ομάδας για σχεδόν μια δεκαετία και ούτε φυσικά στο ποιοι ευθύνονται για τον τεμαχισμό του πρώην δήμου Μ. Γιαλού. Όλα αυτά κρίνονται ήδη ιστορικά.

 

Σήμερα στο συγκεκριμένο άρθρο καταγγέλλεται  ανίερο παζάρι μεταξύ των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας για την μοιρασιά των 68 εκατομμυρίων του Φράγματος των Λιθινών, στις λιμνοδεξαμενές Αγίου Ιωάννη και Χοχλακιών.

 

Θα πρέπει λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας, προς γνώση και  ενημέρωση,  να γνωστοποιηθεί η προσπάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής  Σητείας σε ότι αφορά το Φράγμα των Λιθινών.

Με  την ανάληψη των καθηκόντων μας ξεκίνησε η προσπάθεια επαναφοράς του θέματος στην δημοσιότητα. Παρά τις δυσκολίες στις μετακινήσεις λόγω covid, παρά την πρωτοφανή διεθνή συγκυρία, σήμερα έχει εξευρεθεί χρηματοδότηση για την επικαιροποίηση των μελετών που έχουν λήξει ή δεν προβλέπονταν αρχικώς ήτοι:

 

–    Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ η οποία έληξε   30-4-2020

–  Έλεγχος Διαθεσιμότητας Δανειοθαλάμων

–  Επικαιροποίηση κατασκευών από σκυρόδεμα καθότι έχει αλλάξει ο κανονισμός   σκυτοδέματος

– Επικαιροποίηση κόστους λόγω αλλαγής συντελεστή ΦΠΑ

-Επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και

– Εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ΣΑΕΚ το οποίο περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο θραύσης του  Φράγματος.

 

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αναζητείται ο τρόπος ανάθεσης στην μελετητική εταιρεία επειδή πρόκειται για έργο του ΥΠΑΑΤ.

 

Ουδέποτε λοιπόν αδιαφορήσαμε «για  αυτή την δύσμοιρη περιοχή», ουδέποτε παζαριάσαμε στην πλάτη δημοτών και μακριά από μας η «μικροπολιτική και  η καρέκλα». Ας αναζητήσετε τις ευθύνες εκεί που πρέπει, μην σαλατοποιείτε για μικροπολιτικούς σκοπούς τα πάντα και μην απαξιώνετε τον κόπο και την αγωνία κάποιων και εμού προσωπικά για το μέλλον και την προοπτική αυτού του τόπου.

Προσωπικά κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφικός για την εμμονή  και την επανάληψη μου για το συγκεκριμένο έργο.

Κλείνοντας ευχαριστώ τον Dr. Καναβάκη που ανέφερε την προσπάθειά μου στην επιστολή του προς τον κ. Πρωθυπουργό.

 

 

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

 

 

ΜΑΚΡΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα