Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΑστυνομικό Τμήμα Σητείας :«Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor». 

Αστυνομικό Τμήμα Σητείας :«Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor». 

  Το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σητείας διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 24/9/2022 και ώρα 18.00 στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Σητεία, το βιωματικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας έως 14 ετών  με τίτλο «Ο κ. ΚΟΚ στο Survivor».  Τροχονόμοι την παραπάνω ημέρα θα βρίσκονται σε καθορισμένο κατάλληλο χώρο, υλοποιώντας την ειδική εκπαιδευτική δράση κυκλοφοριακής αγωγής που έχει σχεδιάσει η Τροχαία Ηρακλείου.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εκμάθηση από τα νέα παιδιά των βασικών κανόνων συμπεριφοράς κατά την κυκλοφορία στους δρόμους, να γίνει με ένα πιο διαδραστικό τρόπο και μέσα από βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά θα συνδυάσουν τη γνώση με την ψυχαγωγία και να μάθουν παίζοντας.

Το νέο αυτό Project του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου που έχει τίτλο “Ο Κύριος Κ.Ο.Κ. στο Survivor” περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια :

  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει bowling
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει στόχους
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει μπάσκετ
  • O κ. Κ.Ο.Κ. παίζει κρίκους
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. βάζει καλάθια
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. παίζει ποδόσφαιρο
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. λύνει σταυρόλεξο
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. διαπιστώνει τους κινδύνους που εγκυμονούν με τη χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. οδηγεί γνωρίζοντας τα σήματα
  • Ο κ. Κ.Ο.Κ. ποδηλατεί στο δρόμο με τη χρήση κράνους

Τα παιδιά επίσης θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν στην εκδήλωσή τους με τα ποδήλατα τους και το κράνος τους. Ποδηλατώντας στο δρόμο με τη βοήθεια των Αστυνομικών θα μάθουν τον σωστό τρόπο χρήσης του ποδηλάτου, να κυκλοφορούν με ποδήλατο με ασφάλεια σε δρόμο, καθώς και τη σημασία του προστατευτικού εξοπλισμού.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι τρεις πρώτοι μαθητές που θα κερδίσουν τους περισσότερους πόντους παίρνουν τα μετάλλια τους και όλα τα παιδιά από ένα δώρο – έπαθλο.

Επίσης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αυτής δράσης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία :

[i] Να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά – μοτοσυκλέτες)

[ii] Να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους
στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.

[iii] Να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα άτομα ηλικίας άνω των 14 ετών θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαδικτυακό τηλεπαιχνίδι με τίτλο “Quiz οδικής ασφάλειας” .

Το διαδικτυακό τηλεκουίζ περιλαμβάνει 20 ερωτήσεις οδικής ασφάλειας με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες συνδέονται από το κινητό τους στην πλατφόρμα που θα εμφανίζεται στην Tele Οθόνη προβολής – projector. Μετά το πέρας του παιχνιδιού διαμορφώνεται κατάταξη των παικτών με βάση την ορθότητα των απαντήσεων τους αλλά και το χρόνο απάντησης κάθε ερωτήσεις.

Η Τροχαία Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, προσκαλεί όλους τους πολίτες μικρούς και μεγάλους στη δράση οδικής ασφάλειας!

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα