Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓιάννης Πλακιωτάκης: Χρέος μας να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό

Γιάννης Πλακιωτάκης: Χρέος μας να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό

Γιάννης Πλακιωτάκης: Χρέος μας να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό

 

Τη σταθερή σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τους πολίτες,  αλλά και την ανάγκη η κοινωνία να σταθεί απέναντι στο λαϊκισμό, τόνισε στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

«Σε μια πολύ δύσκολη διεθνή πραγματικότητα», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  εργάζεται συστηματικά για τη στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Διατηρούμε την πατρίδα μας σε δρόμους ανάπτυξης.

Προχωράμε  στην υλοποίηση του προγράμματος μας, κάνοντας πράξη τις αλλαγές που διασφαλίζουν καλύτερη ζωή, ανάπτυξη με κοινωνικό μέρισμα, ευκαιρίες για πρόοδο και προοπτική.

Λύνουμε προβλήματα που χρόνιζαν.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη μείωση της ανεργίας.

Ολοκληρώνουμε τεράστιες θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, το ασφαλιστικό σύστημα, την ψηφιοποίηση και τον εκσυγχρονισμός του κράτους.

Αποκαθιστούμε τη μεσαία τάξη και φροντίζουμε τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπατριώτες μας.

Στηρίζουμε το εισόδημα κάθε νοικοκυριού, με φοροελαφρύνσεις, μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση ασφαλιστικών εισφορών.

 

Είμαστε το Κόμμα που αποδεικνύει καθημερινά ότι επιλέγει λιγότερο να μιλά και περισσότερο να ακούει τους πολίτες.

Είμαστε το Κόμμα που θέλει και μπορεί να μετατρέπει τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό.

Είμαστε το Κόμμα που δεν ενδιαφέρεται να κυριαρχήσει στην  κοινωνία, αλλά να πείσει την κοινωνία».

 

«Η πολιτική ζωή», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «απειλείται από τον ασύδοτο λαϊκισμό, με κύριο – δυστυχώς – εκφραστή τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Θυμίζω: Στείρα αντιπολίτευση, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ψεύτικα διλήμματα, διχασμός, δημαγωγία, ιδεοληψίες, μόνιμη άρνηση των πάντων, προσπάθεια ακύρωσης όλων όσων έχουμε πετύχει. Η νέα αρχή  που προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας, είναι στην πραγματικότητα επιστροφή στο χειρότερο παρελθόν.

 

Η μεγάλη μάχη που κερδίσαμε, η μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη, των βουλευτών, των στελεχών μας σε κάθε χώρο κοινωνικής δράσης, είναι η μάχη ενάντια στο λαϊκισμό.

 

Είναι λοιπόν τώρα χρέος και καθήκον μας να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα.  Γιατί ο λαϊκισμός είναι πάντα εδώ και καραδοκεί για να επανέλθει.

 

Όπλο μας, τα λίγα λόγια και τα πολλά  έργα. Η απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Οι σωστές προτεραιότητες. Η συνέχεια στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές. Οι μεταρρυθμίσεις.   Όπλο μας, το στελεχιακό μας δυναμικό, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό που κέρδισε τη μάχη των εκλογών, μπορεί να κερδίσει και τον πόλεμο ενάντια στον λαϊκισμό.

 

Το οφείλουμε στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.

Το οφείλουμε στις αξίες και τις αρχές μας.

Το οφείλουμε στις Ελληνίδες, τους Έλληνες, την Ελλάδα».

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα