Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΓιώργος Ζερβάκης : Ανήθικα και ψευδή δημοσιεύματα σκοπιμοτήτων για το υβριδικό Αμαρίου(βιντεο)

Γιώργος Ζερβάκης : Ανήθικα και ψευδή δημοσιεύματα σκοπιμοτήτων για το υβριδικό Αμαρίου(βιντεο)

 

Σκοπιμότητες , προσπάθεια χειραγώγησης της τοπικής κοινωνίας και διχασμού της ώστε να εξυπηρετηθούν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί για την περιοχή και συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ στο πλαίσιο του υβριδικού Αμαρίου,  βλέπει ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης πίσω από στοχευμένα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες, με τελευταίο εκείνο της (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τίτλο «Τοπικοί παράγοντες μπλοκάρουν έργο καθαρής ενέργειας στη Σητεία»

Ένα ανυπόγραφο κείμενο,  που προσπαθεί να ελέγξει και να απαξιώσει και τον Γιώργο Ζερβάκη, και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, και τους φορείς -συλλογικότητες που έχουν αντιταχθεί στον έλεγχο, με χαρακτηρισμούς όπως «μεμονωμένες και περιθωριακές διαμαρτυρίες».

Καμία αναφορά δεν γίνεται στο συγκεκριμένο άρθρο γνώμης στην προσφυγή του δήμου και της πρωτοβουλίας πολιτών στο Συμβούλιο της Επικράτειας μετά από  ομόφωνες αποφάσεις , που σίγουρα δεν ανήκουν στο περιθώριο.

Καμία αναφορά, επίσης, κι αυτό είναι  αξιοσημείωτο , δεν γίνεται στην εταιρία, την ΤΕΡΝΑ δηλαδή, αλλά αναφέρετε  απλά το υβριδικό Αμαρίου.

Είτε από  σκοπιμότητα, είτε είτε από  άγνοια  , και τα δύο  ασυγχώρητα για το «κατηγορώ» που επέλεξε ο ανώνυμος συντάκτης (έχει κι αυτό την σημασία του) να εξαπολύσει κατά της Σητείας, αναφέρονται ψευδείς και παραπλανητικοί ισχυρισμοί, όπως η δημιουργία 110 μόνιμων θέσεων εργασίας μετά την περάτωση του ελέγχου, και περισσότερων από  900 θέσεων στο στάδιο κατασκευής. Υποστηρίζεται ακόμα, πως πρωτοστάτησε, δεν ήταν ούτε ο Δήμος, ούτε οι πολίτες, ούτε οι κοινότητες και οι φορείς, αλλά η τοπική του ΣΥΡΙΖΑ!

Αποσιωπάται εντέχνως η καθολική αντίθεση, ενώ η επιμονή του (ανώνυμου, επαναλαμβάνουμε)συντάκτη σε «γαλάζιο δήμαρχο» που, όπως αναφέρεται, ενστερνίζεται και φουντώνει αυτές τις , κατά την εφημερίδα, «περιθωριακές διαμαρτυρίες» προκαλώντας δυσφορία στο Μαξίμου, εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια διαίρεσης και διχασμού. Να θυμίσουμε επίσης, το θύμισε στις σημερινές του δηλώσεις και ο ίδιος ο δήμαρχος Σητείας, ο Γιώργος Ζερβάκης (άσχετα από τις πολιτικές του πεποιθήσεις, που δεν μας απασχολούν αυτήν τη στιγμή) δεν κατέβηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με κομματική ομπρέλα, δεν υπήρξε ένας επίσημος ή ανεπίσημος γαλάζιος υποψήφιος.

Στην συνέχεια αυτής της λογικής που ακολουθεί ο άγνωστος συντάκτης, έρχεται, ως κορωνίδα και ο ισχυρισμός πως «από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύθηκε προς τον δήμαρχο της Σητείας η κυβερνητική δυσφορία για την ταύτιση του με τις αντιδράσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Κάτι που όμως διαψεύδει  κατηγορηματικά ο Γιώργος Ζερβάκης: «Δεν μας τράβηξαν κανένα αυτί, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία».

Γ. Ζερβάκης : Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται

Για μια προσπάθεια ανήθικη και ανέντιμη μίλησε ο Γιώργος Ζερβάκης, μια κίνηση που έρχεται από γνωστά κέντρα, όπως είπε, τονίζοντας  πως η ανάπτυξη, όπως ισχυρίζεται η σχετική  αρθρογραφία, δεν έρχεται από τέτοιες εγκαταστάσεις, και  περιοχή, μετά από τριάντα χρόνια που φιλοξενεί φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες μπορεί να το πιστοποιήσει με τον πιο έγκυρο τρόπο.

Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στα ψευδή στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, αλλά και τον χαρακτηρισμό του ίδιου, ως «γαλάζιου».

Ποτέ, όπως είπε, δεν έχω ζητήσει την βοήθεια   κάποιου κόμματος όταν διεκδίκησα την ψήφο ,  και αυτό έχει εκτιμηθεί από  την τοπική κοινωνία.

Ο δήμαρχος τόνισε πως η κοινωνία έχει αποφασίσει και δεν διαπραγματεύεται ορισμένα θέματα, όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν να πείσουν «η Σητεία αντιστέκεται δογματικά».

Ο Γ. Ζερβάκης αποδόμησε κι αυτόν τον ισχυρισμό, με αναφορά στα αιολικά πάρκα, τις φωτοβολταϊκές  εγκαταστάσεις που ήδη βρίσκονται  εγκαταστημένα στην περιοχή, αλλά και  το εργοστάσιο στον Αθερινόλακκο.

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε», είπε, συντασσόμενος ευθέως  με την ομόφωνη, χωρίς καμία παρέκκλιση απόφαση των δημοτών και των θεσμικών  οργάνων που τους εξυπηρετούν.

Υπενθύμισε μάλιστα, την άποψη που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει  διατυπώσει  πριν λίγο καιρό, πως τέτοια  έργα, αν δεν έχουν την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.

Λίγες μέρες πριν, στις 05/06, μια άλλη εφημερίδα, Το Βήμα Της Κυριακής, δημοσίευσε ενυπόγραφο άρθρο (Χρήστος Κολώνας)που αναφερόταν στις αντιδράσεις και  της Σητείας τις οποίες χαρακτήριζε «υποκινούμενες» και τις απέδιδε σε αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα, παραπληροφόρηση, προεκλογικές σκοπιμότητες των δημάρχων κ.α.

 

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

Εδώ μπορείτε να διαβάστε το άρθρο από το Πρώτο Θέμα

Τοπικοί παράγοντες μπλοκάρουν έργο καθαρής ενέργειας στη Σητεία

amari_siteia_1

Το τεράστιας σημασίας υβριδικό έργο στο Αμάρι έχει ενταχθεί από την κυβέρνηση στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.

            Μία περίεργη σύμπλευση αυτοδιοικητικών παραγόντων υπό τη σημαία της «οικολογίας», με στόχο να μην προχωρήσουν έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούν έντονο προβληματισμό  στα κυβερνητικά κλιμάκια, καθώς μπορεί να υπονομεύσουν μεγάλες επενδύσεις, ενώ φανερώνουν ένα ακόμα «ελληνικό παράδοξο». Την ώρα που οι περισσότερες χώρες προσπαθούν να απεξαρτηθούν από αντιπεριβαλλοντικές πηγές ενέργειας, όπως το πετρέλαιο ή ο λιγνίτης και παράλληλα να αποκτήσουν ενεργειακή επάρκεια και αυτονομία, βασιζόμενη όσο το δυνατόν σε φιλικές προς το περιβάλλον πηγές (ηλιακή, αιολική κλπ), διάφορες τοπικού χαρακτήρα, αλλά ενίοτε και συνδεόμενες με πολιτικές στοχεύσεις της αντιπολίτευσης, κινήσεις σαμποτάρουν το εγχείρημα. Ακόμα πιο μεγάλες είναι οι απορίες για τις περιπτώσεις που με τα ακραία αυτά κινήματα, συντάσσονται δήμαρχοι εκλεγμένοι με τη ΝΔ.

Τελευταίο παράδειγμα που προκαλεί δυσφορία είναι τα όσα συμβαίνουν στη Σητεία με μεμονωμένες και περιθωριακές διαμαρτυρίες για το έργο στο Αμάρι, τις οποίες όμως φαίνεται να ενστερνίζεται και φουντώνει ο γαλάζιος δήμαρχος της περιοχής. Το τεράστιας σημασίας υβριδικό έργο στο Αμάρι αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά στο χώρο της καθαρής ενέργειας και έχει ενταχθεί από την κυβέρνηση στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων. Είναι ύψους άνω των 240 εκατομμυρίων ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία ενός υβριδικού σταθμού, που θα αξιοποιεί στο μέγιστο την αιολική ενέργεια σε συνδυασμό με τη μέθοδο της αντλησιοταμίευσης. Αναμένεται να δημιουργήσει 110 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ κατά το στάδιο της κατασκευής προβλέπεται να υπάρξουν περισσότερες από 900 θέσεις εργασίας.

amari_siteia_2

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο πράσινης ενέργειας που θα ωθήσει το ενεργειακό σύστημα μακριά από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ θα έχει καταλυτική επίδραση στην ενεργειακή αυτονομία της Κρήτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδική αναφορά στη σημασία του έργου έχει κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύθηκε προς τον δήμαρχο της Σητείας η κυβερνητική δυσφορία για την ταύτισή του με τις αντιδράσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα