Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΓ. Ανδρουλάκης : Θέλουμε να γίνει η Σητεία σημαντικός αναπτυξιακός κόμβος(βίντεο-φώτο)

Γ. Ανδρουλάκης : Θέλουμε να γίνει η Σητεία σημαντικός αναπτυξιακός κόμβος(βίντεο-φώτο)

 

 

 

 

Νότιος οδικός άξονας  και Ανατολική παράκαμψη, η ολοκλήρωση των έργων στον ποταμό Παντέλη, αλλά και επεμβάσεις -πρωτοβουλίες που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της Σητείας,  βρίσκονται στην ατζέντα του νέου Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου  Γιάννη Ανδρουλάκη ,που σήμερα πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη με αυτήν του την ιδιότητα στην πόλη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο  Ζερβάκη και τους αντιδημάρχους που ανά τομέα και αρμοδιότητα ενημέρωσαν για σημαντικά επιμέρους θέματα.

Τα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης που έχουν σχέση με βασικές της δομές όπως:

  • το αεροδρόμιο και ο νότιος οδικός άξονας
  • η ομαλή και ασφαλής οδική προσβασιμότητα
  • η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου
  • η ολοκλήρωσης των εργασιών στον Παντέλη ώστε να μη επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος. Σε εκκρεμότητα παραμένει  το τμήμα Πισκοκέφαλο -Μαρωνιά.
  • ο νότιος οδικός άξονας και τα 2,5 χιλιόμετρα μέχρι τα Πιλαλήμματα
  • η μελέτη για το τμήμα Πισκοκέφαλο -Αγ. Γεώργιος
  • η Ανατολική παράκαμψη της πόλης

τέθηκαν από   τον Γιώργο Ζερβάκη στον συνομιλητή  του, που φάνηκε πως  όχι μόνο είναι γνώστης, αλλά και στο διάστημα της θητείας του έχει την διάθεση να «τρέξει» πολλά εξ αυτών, όσα τουλάχιστον βρίσκονται στις αρμοδιότητες του και εφόσον έχει εξασφαλιστεί ήδη ή ανευρεθεί άμεσα χρηματοδότηση.

Ο Γ. Ζερβάκης, αφού καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή θητεία στον Γ. Ανδρουλάκη, ζήτησε να υπάρχουν συγκεκριμένα  χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης, ενώ αναφέρθηκε και στην πολλή καλή συνεργασία με τον προκάτοχο του Γ. Γουλιδάκη.

 

«Είμαστε δίπλα στην Σητεία και τους δημότες της»

 

Σημαντικά, βασικά και αναπτυξιακά χαρακτήρισε όλα τα έργα που ανέφερε ο δήμαρχος ο Γ. Ανδρουλάκης, δίνοντας την διαβεβαίωση πως ο ίδιος και η αντιπεριφέρεια Λασιθίου  είναι κοντά και δίπλα στην Σητεία, την δημοτική αρχή  και τους δημότες της.

Παρακολούθηση, του κάθε έργου ,ενημέρωση και χρηματοδότηση, είναι το τρίπτυχο πως έθεσε ως βασικό άξονα εργασίας, ενώ ανακοίνωσε πως προχωρά κανονικά η διαδικασία που αφορά το τμήμα μέχρι τα Πιλαλήμματα

  • στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την σύνταξη μελέτης για την Ανατολική παράκαμψη
  • άμεσα θα εγκατασταθεί εργολάβος για την ολοκλήρωση των εργασιών στον ποταμό Παντέλη
  • συντηρήσεις του οδικού δικτύου θα γίνουν με χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης, επομένως
  • έργα συντήρησης και αντικατάσταση των στηθαίων θα γίνουν στο αεροδρόμιο

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου τόνισε πως μέσα από την καλή  συνεργασία  με την δημοτική αρχή θα γίνει η προσπάθεια να επιλυθούν τα μεγάλα και τα μικρά προβλήματα.

Θέλουμε, όπως είπε, ο τι θέλει και ο κάθε δημότης της πόλης. Ανάπτυξη, βιωσιμότητα, σχεδιασμό για μια Σητεία που  θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος και να γίνει αναπτυξιακός κόμβος

Μετά από ενημερωτική  συνάντηση με τους αντιδημάρχους και τον περιφερειακό σύμβουλο Λασιθίου Γιώργο Τσιφετάκη, , ο Γ. Ανδρουλάκης  επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα όπου διαπίστωσε ιδίοις όμμασι προβλήματα  στέγασης και ενημερώθηκε  σχετικά από τον νέο διοικητή Μανώλη Βουτυράκη και τον υποδιοικητή Γιώργο Παπαντωνίου. Αναφορά έγινε και στην  υποστελέχωση που όμως δεν εμποδίζει  το ΑΤ Σητείας να ανταποκρίνεται  με επάρκεια στις ευθύνες του.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα