Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η Προστασία Ακτογραμμής της Σητείας(βιντεο)

Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η Προστασία Ακτογραμμής της Σητείας(βιντεο)

Ένα βήμα σημαντικό προς την υλοποίηση του απαραίτητου έργου στον Πετρά και στο παραλιακό μέτωπο εν γένει για την ομαλή και απρόσκοπτη διάβαση πεζών και αυτοκίνητων, που θεωρείται πως αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή, έγινε με την οριστική ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης.

Το Έργο Προστασίας Ακτογραμμής Ανατολικά του Λιμένα Σητείας, με προτεινόμενο προϋπολογισμό 4.070.000, εντάσσεται στο Ταμείο με την υπογραφή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενώ ως υπουργείο Ευθύνης, αναφέρεται το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Εξάλλου, ο δήμαρχος ευχαρίστησε προσωπικά τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη για την συμβολή του.

Για να προχωρήσει το έργο στην δημοπράτηση, χρειάζεται η έγκριση της ακτομηχανικής  μελέτης ,που εκκρεμεί, όπως είπε ο Γ. Ζερβάκης, που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως κι αυτό το θέμα θα προχωρήσει γρήγορα.

Το αίτημα, καταχωρήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, διεύθυνση λιμενικών υποδομών   στις 31/03/22, με αναφερόμενο θέμα , «Υποβολή νέας ακτομηχανικής μελέτης που αφορά το έργο Μελέτη προστασίας ακτογραμμής ανατολικά του λιμένα  Σητείας».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το έργο που προβλέπει την τοποθέτηση τριών υφάλων κυματοθραυστών, με την ολοκλήρωση του θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον δήμο.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα