Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΕΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.Σ. : ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.Σ. : ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από 25 Απριλίου 2024 έως 24 Μαΐου 2024, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν υποβάλει αίτηση/εις διόρθωσης (ενστάσεις), στο εθνικό κτηματολόγιο, κατά τη διάρκεια της Ανάρτησης των ΟΤΑ της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου, έχουν τη δυνατότητα, με τους κωδικούς taxisnet, να ελέγξουν τις εκθέσεις με τα αποτελέσματα που έχει συντάξει το γραφείο κτηματογράφησης και να δηλώσουν εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτά.

Προκειμένου να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των ενστάσεων και για τη διαδικασία συναίνεσης ή αντίρρησης, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία της Ένωσης Σητείας στο τηλ. 2843029991 και με το γραφείο του Κουτσουρά στο τηλ. 2843051477, για να κλείσετε ραντεβού.

Ώρες λειτουργίας τμήματος κτηματολογίου Κουτσουρά:  Δευτέρα – Παρασκευή, 07:30 – 15:30.

Ώρες λειτουργίας τμήματος κτηματολογίου Σητείας: Δευτέρα – Παρασκευή, εκτός Τρίτης,  07:30 – 15:30.

 

Συνημμένα θα βρείτε την ενημερωτική επιστολή  του εθνικού κτηματολογίου.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

 

Αγαπητή κυρία, αγαπητέ κύριε/α

Λαμβάνετε την παρούσα επιστολή διότι υποβάλατε αίτηση/σεις διόρθωσης κατά τη διάρκεια της Ανάρτησης για τα ακίνητα εντός των προκαποδιστριακών -Καλλικρατικών OTA των Περιφερειακών Ενοτήτων ΛΑΣΙΘΙΟΥ της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Γραφείο Κτηματογράφησης επεξεργάστηκε τις Αιτήσεις Διόρθωσης και την 25η Απριλίου 2024 και για 30 ημέρες (μέχρι 24η Μαΐου) ξεκινάει η Δημοσιοποίηση των Εκθέσεων στο ktimatologio.gov.gr, έτσι ώστε οι αιτούντες, και έπειτα οι θιγόμενοι (στο διάστημα από 25η Μαΐου έως 23η Ιουνίου), να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΤΕ  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΡΙΤΟΣ (ολικός ή μερικός εκτοπισμός από γεωτεμάχιο) ή ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ [i]

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΩΣ ΤΗΝ 24Η ΜΑΪΟΥ:

  1. Συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία στο https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoAnartisi_Page.aspx (Είσοδος με κωδικούς taxisnet. Αναλυτικές οδηγίες στον σύνδεσμο: https://www.ktimanet.gr/Anartisi/Content/docs/manualAnart.pdf )
  2. Να δηλώσετε, αιτιολογημένα, ότι συμφωνείτε ή διαφωνείτε με το περιεχόμενο της έκθεσης. Στην περίπτωση που διαφωνείτε, έχετε τη δυνατότητα να επισυνάψετε έγγραφα, εφόσον το κρίνετε απαραίτητο.
  3. Αφού οριστικοποιήσετε την επιλογή σας (για το αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε), θα αποκτήσετε πρόσβαση για να δείτε τον πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την κοινοποίηση.
  4. Πρέπει να ενημερώσετε όσους ιδιοκτήτες θίγονται (βλ. Πίνακα θιγόμενων ιδιοκτητών), με συστημένη επιστολή (ΕΛΤΑ/ταχυαποστολή courier) ή e-mail ή δικαστικό επιμελητή, αποστέλλοντας:

α) την αίτηση διόρθωσης που είχατε υποβάλει,

β) την Έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης

γ) εάν διαφωνείτε πρέπει να αποστείλετε και τις αντίθετες απόψεις σας καθώς και

δ) το εξής ενημερωτικό μήνυμα:

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι επηρεάζεστε (θίγεστε) από Αίτηση Διόρθωσης των Κτηματολογικών Στοιχείων.

Μπορείτε να συμφωνήσετε (μέσω  του ktimatologio.gov.gr) ή να διαφωνήσετε (μέσω  του ktimatologio.gov.gr ) με την προτεινόμενη  διόρθωση εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 25η Μαΐου έως την 23η Ιουνίου 2024, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι συμφωνείτε και θα υλοποιηθεί η διόρθωση.

 

5.Επισυνάψετε τα αποδεικτικά γνωστοποίησης που στείλατε στους θιγόμενους ιδιοκτήτες, στο ktimatologio.gov.gr.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα (1, 2, 3, 4, 5), ΔΗΛΑΔΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ μέχρι την 24 Μαΐου 2024,

αλλιώς η αίτησή σας θα απορριφθεί ως απαράδεκτη.

 

 

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες στους οποίους αποστείλατε την αίτηση διόρθωσης, την έκθεση ή και τις αντίθετες απόψεις σας μπορούν, εντός 30 ημερών, για το διάστημα από την 25η Μαΐου έως την 23η Ιουνίου 2024, είτε να συμφωνήσουν για τη διόρθωση είτε να διαφωνήσουν αιτιολογημένα, υποβάλλοντας σχετικά στοιχεία στο ktimatologio.gov.gr

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Μόνο οι Αιτήσεις Διόρθωσης για τις οποίες υποβλήθηκαν αντίθετες απόψεις επί του περιεχομένου της Έκθεσης (είτε από τους αιτούντες είτε/και από τους θιγόμενους) θα εξεταστούν από Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων Κτηματογράφησης, οι οποίες δύνανται να τηλε-διασκέπτονται. Μπορείτε να ενημερώνεστε στο ktimatologio.gov.gr  για τις ημερομηνίες συνεδριάσεων.

 

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ. ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ Ή/ΚΑΙ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Με εκτίμηση

 

 

ΓΡΑΦΕΙO ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Κτίριο Κ.Ε.Γ.Ε.

Επικοινωνία:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.30 – 15.30

Πληροφορίες: τηλ: 2843026030    Ε-mail: ktima.sitia@gmail.com

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα