Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΛΑΣΙΘΙΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΡΑΨΑΝΙΩΤΗ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

26/4/2023

 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, βρέθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, συνοδευόμενος από μέλη και φίλους ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων και συζήτησαν με το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα προβλήματα είναι σοβαρά σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή. Είναι έντονη η ανησυχία του νοσηλευτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, καθώς η αναλογία είναι τρεις μόνιμοι και επτά ορισμένου χρόνου (από κοινωφελή εργασία), η σύμβαση των οποίων λήγει 31/12.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Υγεία, επισημαίνοντας ότι η Υγεία πρέπει να είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Επεσήμανε ότι θα καταργήσουν το νόμο Πλεύρη με τον οποίο επιτρέπεται στους ιδιώτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε ασθενείς επί πληρωμή, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες τόνισε ότι είναι η αύξηση του εισαγωγικού μισθού για ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, 2000 Ευρώ καθαρά και αναλογικά για το λοιπό προσωπικό, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και κίνητρα για τις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Σε ότι αφορά το προσωπικό ορισμένου χρόνου επεσήμανε ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ Γ. Στεφανάκη, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων που υλοποιούνται αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε στα έργα που εγκρίθηκαν και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιούνται σήμερα, όπως τα δίκτυα της Λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου. την «προμήθεια εγκατάσταση Λειτουργίας συστήματος τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμου  των Δικτύων ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ» από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι, με προϋπολογισμό τρία εκατομμύρια επτακόσιες δεκατέσσερις χιλιάδες και δέκα επτά ευρώ (3.714.017,00 €). που υλοποιούνται σήμερα και η ΝΔ περιλαμβάνει στο πρόγραμμα της ως “δικά” της έργα.

Η μελέτη για το αποχετευτικό Δήμου Οροπεδίου, με εγκεκριμένη πίστωση παρά τις υποσχέσεις, μετά την ερώτηση που καταθέσαμε δεν έχει προχωρήσει.

Τέλος ο Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρθηκε, σε ερωτήσεις που κατέθεσε για τα προβλήματα του Οροπεδίου, για τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τους σεισμούς.

Το Γυμνάσιο Τζερμιάδων έχει κριθεί ακατάλληλο λόγω του σεισμού και παρά την μελέτη που έχει υποβάλλει ο Δήμος δεν υπάρχουν απαντήσεις, ενώ για την βεβήλωση του ταφικού μνημείου  Παπαδάκη δεν δόθηκε λύση από το ΥΠΠΟΑ.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε ότι το Οροπέδιο Λασιθίου έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης αξιοποιώντας τον πρωτογενή τομέα, το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα αλλά και την εμπειρία από το πρώτο αιολικό πάρκο της Ευρώπης, τους ανεμόμυλους.

Η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Οροπεδίου Λασιθίου είναι εφικτή, με την αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας βάσει του νόμου 4513//2018 για τις ενεργειακές κοινότητες.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα