Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Σητείας για τις καταλήψεις

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Σητείας για τις καταλήψεις

Έπειτα από την γνωστοποίηση της κατάληψης τόσο του ΓΕΛ όσο και του ΕΠΑΛ Σητείας η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων σχολιάζει τα εξής:

Για μία ακόμη χρόνια ερχόμαστε αντιμέτωποι με το γνωστό και τετριμμένο φαινόμενο των καταλήψεων στα λύκεια της πόλης μας. Τα παιδιά με τον ενθουσιασμό και παρορμητισμό τους προσπαθούν να αντιδράσουν σε εκείνα που νομίζουν δίκαια διεκδικώντας τα όμως με λάθος τρόπο!

Μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό φέρουμε όλοι οι ενήλικες εκπαιδευτικοί και γονείς καθώς κανείς δεν έχει φροντίσει να ενημερώσει τα παιδιά μας για το τι είναι νόμιμο και με ποιο τρόπο ακολουθούμε διαδικασίες για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε! Ερχόμενη σε επαφή με τα παιδιά προσωπικά η πρόεδρος της Ένωσης αλλά και πρόεδρος του Επάλ Σητείας διαπίστωσε ότι τα αιτήματα τους είναι ορθά και έχουν βάση συζήτησης. Ωστόσο τα παιδιά ξεκινούν με κατάληψη προεξοφλώντας ότι δε Θα εισακουστούν τα αιτήματα τους!

Με τον τρόπο αυτό κλείνουν κάθε δίοδο διαλόγου καθώς επίσης και δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα εδώ και μία σχεδόν δεκαετία!Ενημερώθηκαν ότι τα αιτήματα τους θα έπρεπε πρωτίστως να τα έχουν στείλει με γραπτές επιστολές προς κάθε αρμόδιο φορέα το διευθυντή του σχολείου,  διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Σύλλογο Γονέων του σχολείου τους, το Σύλλογο Διδασκόντων, την Ένωση Συλλόγων Γονέων καθώς επίσης και δημόσια προκειμένου να περιμένουν απαντήσεις επί των θεμάτων που τα απασχολούν. Αντί αυτού με πρόχειρο έγγραφο καταθέτουν κάθε χρόνο ξαφνικά ένα πρωί τα αιτήματά τους στο διευθυντή του σχολείου και αφού πρώτα το σχολείο είναι κλειστό με αλυσίδες άρα κάθε έννοια διαλόγου και συζητήσης έχει κοπεί! Ευελπιστούμε μετά την ενημέρωση και αφού καταλάβουν ότι όλοι οι φορείς γονείς και εκπαιδευτικοί δεν αντιτίθενται σε όλα αυτά που τα παιδιά διεκδικούν να καταφέρουν οι επόμενες τουλάχιστον γενιές να διεκδικήσουν με το σωστό τρόπο και ομαδικά τα δικαιώματά τους! Προφανώς πίσω από κλειστές πόρτες δεν γίνεται κανένας αγώνας όπως διατείνονται λαθασμένα κάποιοι ούτε και κερδίζονται μάχες για ένα καλύτερο μέλλον!

Παρ´ολ´αυτά παραμένουμε στο πλευρό των παιδιών μας περιμένοντας με ώριμη σκέψη και ξεκάθαρη κρίση να βρουν τον τρόπο επικοινωνίας και διεκδίκησης για μια δωρεάν παιδεία πολύ καλύτερη και μια αξιοκρατική επαγγελματική αποκατάσταση!

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα