Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΣΤΑΘΜΟΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ ΕΔΕΑΚ Σητείας εντυπωσίασε και κατοχύρωσε την πανελλήνια συνάντηση εθελοντών για το...

Η ΕΔΕΑΚ Σητείας εντυπωσίασε και κατοχύρωσε την πανελλήνια συνάντηση εθελοντών για το 2024(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η Σητεία θα φιλοξενήσει το 2024 την Πανελλήνια πολυθεματική άσκηση της Ελληνικής  Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του δικού μας τμήματος  των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτου Ανάγκης  Κρήτης στην διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι,  όπως  δήλωσε στον STYLE100 ο επικεφαλής των εθελοντών Γιάννης Δασκαλάκης.

 

Το τμήμα Σητείας, κλήθηκε να πραγματοποιήσει και να φέρει σε πέρας με επιτυχία δύο δύσκολα σενάρια.

 

Το ένα, αφορούσε σε έρευνα και διάσωση μετά από σεισμό, με εκκένωση κτιρίου και δημιουργία γέφυρας σωτηρίας, το άλλο, σε παράκτια έρευνα  διάσωση τραυματία που το αυτοκίνητο του είχε παρασυρθεί και καταλήξει σε θάλασσα.

 

Οι εθελοντές της Σητείας, εντυπωσίασαν με τις ικανότητες τους αλλά και με τον εξοπλισμό που έχουν καταφέρει να αποκτήσουν , με την  στήριξη, όπως είπε ο Γιάννης Δασκαλάκης, του Δήμου, της Περιφέρειας,  της εκκλησίας, ιδιωτών . Οι ίδιοι οι εθελοντές βαρύνονται αποκλειστικά με τα έξοδα εκπαίδευσης τους.

 

Η διοργάνωση του 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και η Σητεία κατάφερε να κατοχυρώσει   την διοργάνωση του 2024.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα