Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον...

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Σητειακό λαό και τους Φοιτητές της πόλης μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Σητειακό λαό και τους Φοιτητές της πόλης μας.

 

Την έμπρακτη αλληλεγγύη στους πληγέντες της πόλης μας έδειξαν τα μέλη της Ομάδας Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ, που από την περασμένη Κυριακή βρέθηκαν κοντά σε πληγέντες και σε χώρους που “έπνιξε” η πλημμύρα.
Μετράμε σχεδόν μία εβδομάδα από τα πρόσφατα, έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένο Σαββατοκύριακου στην πόλη μας, αλλά και σε μεγάλο μέρος της Κρήτης, που άφησαν πίσω τους κυριολεκτικά συντρίμμια. Τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, καταστήματα, κατοικίες, ιδιωτικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα αλλά και αγροτικές, κτηνοτροφικές καλλιέργειες. Καθαρά από θέμα “τύχης” δεν θρηνήσαμε θύματα στην Σητεία, κάτι που δεν συνέβη στο Δήμο Μαλεβιζίου με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς συνανθρώπους μας.

Φωτεινό παράδειγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες στάθηκαν και οι φοιτητές του Τμήματος Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ, που ρίχτηκαν στη “μάχη” με τις λάσπες μαζί με τους εργαζόμενους, επαγγελματίες και όλο το Σητειακό λαό -παρ’ όλα τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Μέλη της Ομάδας Γυναικών Σητείας, μαζί με εκπρόσωπο του Φοιτητικού Συλλόγου Βιολογικού του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ηράκλειο), επισκέφθηκαν τους φοιτητές της Σητείας και συζήτησαν μαζί τους θέματα που τους απασχολούν άμεσα όπως, η εύρεση σπιτιών για όσα παιδιά πλημμύρισαν τα δικά τους, την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τα απαράδεκτα ζητήματα της μη αποκατάστασης όλων των βιβλίων που χάθηκαν στην πλημμύρα και τις απουσίες που έλαβαν την εβδομάδα 17-21/10.

 

Καλούμε όλα τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους της Ομάδας μας, να συνεχίσουν να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωση της αλληλεγγύης και προς τους φοιτητές και προς όλους τους πληγέντες με τις οικογένειες τους, ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα.

 

 

Ειδικά για τους φοιτητές:

 

  • Να δοθεί τώρα έκτακτο επίδομα ενοικίου, ώστε να βρουν σπίτι άμεσα.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση σε όλους τους φοιτητές
  • Άμεσα να ξεκινήσει η ανέγερση νέων εστιών.

 

 

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας και ταυτόχρονα διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας για:

-Να γίνει καταγραφή όλων των καταστροφών και ζημιών, από κρατικά κλιμάκια, άμεσα, και να υπάρξει 100% αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες με συνοπτικές διαδικασίες.

-Να αποζημιωθούν άμεσα τα οχήματα (αγροτικά, επαγγελματικά και ιδιωτικά ΙΧ) και οι οικίες των εργαζομένων, αγροτών, ανέργων, φοιτητών που καταστράφηκαν στην πλημμύρα.

-Να μην μείνει κανένας χωρίς στέγη, χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο, ίντερνετ.

-Άμεση οικονομική ενίσχυση, στις μικρές επιχειρήσεις ώστε να προχωρήσουν στην αποκατάσταση και την επαναλειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν.

-Πάγωμα υποχρεώσεων σε ΕΦΚΑ, εφορία, τράπεζες, δάνεια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κτλ.

-Να υπάρξουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Περιφέρεια και το Δήμο Σητείας για αποκατάσταση δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, άλλων δημόσιων υποδομών, εξοπλισμού άμεσα με συνοπτικές διαδικασίες.

– Να γίνει άμεσα σχεδιασμός για να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

 

 

Κανένας μόνος του! Η Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ, στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες και όλο το Σητειακό λαό, με αλληλεγγύη για να πάρουμε τη δύναμη που χρειαζόμαστε ώστε από κοινού να οργανωθούμε και συλλογικά να παλέψουμε για 100% αποκατάσταση της πόλης μας.

 

Σητεία, 21/10/2022

Ομάδα Γυναικών Σητείας, Μέλος της ΟΓΕ

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα