Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΗ Σητεία βουτηγμένη στις λάσπες και τις υποσχέσεις (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) 

Η Σητεία βουτηγμένη στις λάσπες και τις υποσχέσεις (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ) 

 

 

Σε εθελοντική προσφορά για τον καθαρισμό της πόλης από τα φερτά υλικά,  ώστε να αποκτήσει και πάλι μια εικόνα πιο κοντά στην κανονικότητα ,  βρίσκονται  από το πρωί μαθητές και φοιτητές  ,που προσπαθούν με ίδια μέσα να σώσουν ο τι  μπορεί να σωθεί .

Αυτή η εικόνα, σήμερα, έρχεται μια μέρα από  την επίσκεψη  του κυβερνητικού  κλιμακίου., που λίγες ελπίδες άφησε για  την γρήγορη και ολική  επαναφορά της πόλης από τη μια, την άμεση  αποζημίωση των πληγέντων, από την άλλη.

Μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον υπουργό Ναυτιλίας  Γιάννη  Πλακιωτάκη πως θα πράξει ο τι μπορεί, γιατί έχει τηρήσει τις υποσχέσεις   του, μέχρι  στιγμής. Σε  πρώτη φάση είναι   επιχειρήσεις   αποκατάστασης του  λιμανιού και των σχετικών  δομών, δεδομένου του μεγέθους της ζημιάς, το ποσό που ανακοίνωσε πως θα διατεθεί, δεν αρκεί.

Για τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό , Αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές,Χρ.Τριαντόπουλο να πούμε ένα : Οι πάμπολλες  διαμαρτυρίες  των πυρόπληκτων στους οποίος πάλι η κυβέρνηση  είχε υποσχεθεί άμεσες ενέργειες και αποζημιώσεις, δείχνουν πως κάτι δεν πάει  καλά, συνολικά. Είμαστε επιφυλακτικοί επομένως.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Πέτσας , επίσης ανακοίνωσε ένα κονδύλι.

Από τις ανακοινώσεις μέχρι την υλοποίηση, είναι μακρύς ο δρόμος.

Ερωτηματικό η στάση του Περιφεριάρχη Κρήτης, που δεν έκανε αναφορά σε ενίσχυση με ίδιους πόρους της Περιφέρειας, αλλά περιορίστηκε να αναφερθεί στις χρηματοδοτήσεις  από την κυβέρνηση .

Το συνολικό ποσό, του 1 εκατομμυρίου, δεν αρκεί, η πόλη έχει χαθεί στην λάσπη και χρειάζεται να ξαναδημιουργηθεί.

Μαζί, καταστράφηκαν επιχειρήσεις μικρές  και μεγάλες τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας πληρώνουν για άλλη μια φορά ένα μεγάλο τίμημα, και δεν είναι μόνο αυτά. Μικρά και μεγαλύτερα μαγαζιά , απώλεσαν το προϊόντα τους, που είτε καταστράφηκαν από την εποχή, είτε τα πήρε το ρέμα. Και φυσικά , οι ιδιώτες, τα σπίτια, οι περιουσίες, μικρές και μεγάλες.

 

Εν κατακλείδι ένα συνολικό σοβαρό σχέδιο δεν ακούστηκε. Ακούστηκαν υποσχέσεις, που μακάρι να μην μείνουν υποσχέσεις , όπως είπε και ο δήμαρχος της πόλης σε τηλεοπτική  του συνέντευξη.

Και  βέβαια, επειδή  μια  ευχή δεν αρκεί, ας βρισκόμαστε  σε ετοιμότητα για διεκδικήσεις ,για να ξαναζήσει η Σητεία, έτσι όπως της αξίζει.

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα