Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΚέντρα Απεξάρτησης σε Ιεράπετρα και Αγιο Νικόλαο, υπό διερεύνηση η Σητεία(βιντεο-φωτο)

Κέντρα Απεξάρτησης σε Ιεράπετρα και Αγιο Νικόλαο, υπό διερεύνηση η Σητεία(βιντεο-φωτο)

•Ενημερωτική εκστρατεία του Πολυδύναμου Κέντρου Λασιθίου στην πόλη

Στην φάση διερεύνησης των δυνατοτήτων για την δημιουργία θεραπευτικού κέντρου απεξάρτησης και στην Σητεία, βρίσκεται το Πολυδύναμο Κέντρο Λασιθίου, πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από ευρωπαικούς κοινοτικούς πόρους και υλοποιείται από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Αυτό δήλωσε από την Σητεία, την οποία επισκέφτηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών, η κοινωνική λειτουργός ΚΕΘΕΑ Αριάδνη Μαριλένα Χατζάκη, σε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης για την έναρξη λειτουργίας Κέντρων Απεξάρτησης σε Ιεράπετρα καιρό Αγιο Νικόλαο.

Το Πολυδύναμο ,με την στήριξη του δήμου και το προσωπικό ενδιαφέρον του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γ. Αιλαμάκη  επισκέπτεται την Σητεία καιρό λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στο κέντρου της πόλης, δίπλα στην πλατεία .

Όπως είπε στον STYLE100 η Μαριλένα Χατζάκη, το περίπτερο λειτουργεί με την συμμετοχή μελών του προσωπικού του Πολυδύναμου Κέντρου , αλλά και «παλιούς γνωστούς», όπως ανέφερε, του Κέντρου Οικογενειακής Στήριξης.
Το όλο εγχείρημα στηρίζει με υποδομή και προσωπικό ο Ερυθρός Σταυρός με τους εθελοντές του.


“Διερευνάται η δυνατότητα στήριξης κέντρου στην Σητεία”

Η κ. Χατζάκη, ανέφερε πως έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς της πόλης και από αυτές, προέκυψε η ανάγκη να υπάρχει θεραπευτικό πρόγραμμα για απεξάρτηση από επίσημο οργανισμό ,κάτι που διερευνάται «πως θα το στηρίξουμε πιλοτικά», είπε η κυρία Χατζάκη.

Η επόμενη δράση, έχει ήδη προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΔΟΚΑΣ Κωστή Λυμπερίου και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Γιώργο Αιλαμάκη.

Ετσι, στις 28 Ιουλίου, θα προβληθεί στην Σητεία μια «χειροποίητη» ταινία μικρού μήκους, φτιαγμένη δηλαδή όχι από επαγγελματίες αλλά από τα μέλη της Ανοιχτής Δομής Υποστήριξης των ατόμων σε απεξάρτηση.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα