Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Ανακοίνωση της Εκλογικής Επιτροπής Λασιθίου του

ΜΕΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη

25.05.2021

 

Στο Λασίθι δώσαμε έναν όμορφο αγώνα, τον οποίο και θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπροστά στη μάχη των εκλογών σε ένα μήνα από τώρα! Έναν αγώνα έξω από πρωσοπολατρείες, κοκορομαχίες και ψευδο-υποσχέσεις, με καθαρές προτάσεις και επιχειρήματα για να πάνε τα πράγματα αλλιώς για τον τόπο και τον εργαζόμενο λαό. Δώσαμε μία μάχη μέσα σε συνθήκες βουβών εκλογών όπου κυριαρχούσε συνολικά η απογοήτευση για το δεδομένο πολιτικό σύστημα.

 

Συναντήσαμε, ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον από πολύ κόσμο, ο οποίος μας έδειξε – ανεξάρτητα τι επέλεξε να ψηφίσει – ότι αντιλαμβάνεται την αξία  του να βρίσκεται το “Μέρα25-Συμμαχία για τη Ρήξη” στη βουλή καθώς και το ότι αποτελεί τη μόνη συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση στην υπάρχουσα κατάσταση. Βέβαια το γεγονός αυτό φάνηκε ότι το εκτίμησαν και οι διάφοροι μιντιακοί και κομματικοί μηχανισμοί οι οποίοι – όλοι ανεξαιρέτως! – έτρεξαν να παραπληροφορήσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο γύρω από τις θέσεις μας. Αυτό βέβαια, δεν αναιρεί την ύπαρξη δικών μας αδυναμιών και λαθών μέσα στο προεκλογικό αγώνα. Είναι ωστόσο άλλος ένα δείκτης για τη χρησιμότητα της ψήφου στο συνδυασμό μας ώστε αυτή η διαφορετική φωνή να είναι στη βουλή.

 

Φυσικά και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι για μας αρνητικό. Όμως ακόμα περισσότερο είναι αρνητικό για την ελληνική κοινωνία! Το να “βάφεται” όλη η Ελλάδα μπλε, μετά από μια τετραετία ΝΔ-Μητσοτάκη που διέλυσε οικονομικά την κοινωνία και κουβαλάει τις ευθύνες των Τεμπών, της Εύβοιας, της απαράδεκτης διαχείρισης της πανδημίας, των υποκλοπών και του ακραίου αυταρχισμού αντανακλά μια σοβαρή συντηρητικοποίηση και θα ερμηνευτεί ως λευκή επιταγή για κλιμάκωση της επίθεσης στα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

 

Όλο αυτό σηματοδοτεί πως η τομή της προδοσίας του δημοψηφίσματος – και η ανύπαρκτη αντιπολίτευση έκτοτε – από το ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έσπειρε την απογοήτευση στους προοδευτικούς ανθρώπους, αλλά ενδυναμώνει διαρκώς τον ίδιο το Μητσοτάκη. Όταν, επικαλούμενος την αριστερά, προσυπογράφεις τη μνημονιακή-συστημική αντζέτα σε κάθε ευκαιρία (από τις ιδιωτικοποιήσεις και το χρηματιστήριο ενέργειας μέχρι την απελευθέρωση των πλειστηριασμών αλλά και ιδεολογικές πλευρές της δεξιάς αντζέντας όπως ο φράκτης στον Έβρο, η ωραιοποίηση του ΝΑΤΟ και πολλά άλλα), όταν δεν καλείς σε μισή διαδήλωση για την εκτροπή των παρακολουθήσεων και τα Τέμπη (έχοντας μάλιστα την ίδια τοποθέτηση με το Μητσοτάκη ότι “θα επαναδιαπραγματευτούμε τη σύμβαση” την ώρα που ο λαός στους δρόμους στοχοποιεί την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ),  τότε θα ενδυναμώνεται αυτός που συγκροτεί ένα καθαρό αφήγημα υπέρ αυτών των πολιτικών.

 

Ούτε εμείς είμαστε έξω από τη συζήτηση για λάθη και ευθύνες. Και φυσικά, μακρυά από εμάς οι λογικές “5 κόμματα – 2 πολιτικές” που καταλήγουν στην κομματική αυταρέσκεια των πανηγυρισμών της προηγούμενης Κυριακής. Ωστόσο, εδώ πρέπει να βγει κι ένα συμπέρασμα για το ποια είναι η χρήσιμη λογική, χρήσιμη ψήφος και χρήσιμη αντιπολίτευση στην επόμενη βουλή.

 

Οι χώροι που αποτελούν την εκλογική μας συνεργασία απέδειξαν τα τελευταία χρόνια ότι αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, μέσα και έξω από τη βουλή, για να αλλάξουν τα πράγματα. Πρωτοστατήσαμε στους αγώνες της νεολαίας που πραγματικά έβαλαν φραγμό στο Μητσοτάκη ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, την πανεπιστημιακή αστυνομία κ.ά . Στη βουλή δε φοβηθήκαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

 

Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη, που βλέπει ως αποκρουστικό το αποτέλεσμα και αυτό που μπορεί να φέρει, να στηρίξει το Μέρα 25-Συμμαχία για τη Ρήξη γιατι:

 

Αυτή η φωνή αξίζει να είναι στη βουλή! Να μη ζήσουμε μια τετραετία αποστειρωμένης βουλής!

Με περισσότερα κόμματα στη βουλή κόβουμε σημαντικά το στόχο του Μητσοτάκη για αυτοδυναμίες και πόσο μάλλον για τους 180 βουλευτές και τη συνταγματική αναθεώρηση που ήδη σχεδιάζει! Με την είσοδό μας στη βουλή, τουλάχιστον 9 βουλευτές αφαιρούνται από το Μητσοτάκη και περνάνε στην αριστερά!

– Για να έχουν αδιαμεσολάβητη φωνή τα κινήματα μέσα στη βουλή!

– Για να υποστηρίξουμε επιτέλους τη λογική της ενότητας μέσα στην αριστερά!

 

Καλούμε κάθε άνθρωπο που αυτοπροσδιορίζεται στην αριστερά και συμμερίζεται τους στόχους αυτούς, να βγει και ο ίδιος μπροστά, να συμπορευτούμε σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα που έχουμε μπροστά μας!

 

“Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε! Πολέμα!”

Ν.Καζαντζάκης

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα