Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΙΕΡΑΠΕΤΡΑΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας AGROEXPO 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας AGROEXPO 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας AGROEXPO 2023

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας AGROEXPO 2023 που διήρκησε από την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.  Ογδόντα πέντε εκθέτες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες επισκέπτες που προσήλθαν από κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε μεγάλη διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών με επαφές και εμπορικές συμφωνίες σ’ όλες τις κατηγορίες εκθεμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες από ειδικούς του πρωτογενή τομέα.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κ. Κύριλλο, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας και φορέων.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, αναφέροντας τα εξής: «Σας καλωσορίζω στην 5η AgroExpo 2023,στο σημαντικό αυτό γεγονός για τον Δήμο της Ιεράπετρας,  το Λασίθι, την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη  χώρα, όπου από σήμερα και για τρεις ημέρες θα χτυπάει η «καρδιά» του πρωτογενούς τομέα.

 Η Agroexpo αποτελεί πλέον ένα καταξιωμένο θεσμό για όλη την Ελλάδα έχοντας γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση από επαγγελματίες και επισκέπτες τα προηγούμενα χρόνια,  με αποτέλεσμα η φετινή συμμετοχή να  είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ως Δημοτική Αρχή έχοντας κατά νου, από την πρώτη στιγμή της θητείας μας, ότι ο αγροτικός κλάδος αποτελεί κινητήρια δύναμη και κεντρικό μας αναπτυξιακό μοχλό, επενδύσαμε σε αυτή τη διοργάνωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λασιθίου, την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκκλησία, προκειμένου να  υποστηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του δήμου μας και κυρίως τον πρωτογενή τομέα.

Σε μια εποχή, πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης για την Ευρώπη και τη χώρα μας, με τα όποια προβλήματα που δημιούργησε στον πρωτογενή τομέα, παράλληλα με την έλλειψη εργατών γης, που κλήθηκαν οι αγρότες να αντιμετωπίσουν το τελευταίο διάστημα, οι παραγωγοί επιδιώκουν να βρουν τρόπους να αυξήσουν την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής τους.

Σε αυτή τους την προσπάθεια σημαντικός αρωγός αποδεικνύεται η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας μέσα από την καθιέρωσή της στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας, κατά τη διάρκεια  της οποίας  οι αγρότες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο τους και τους βοηθούν να παράγουν πιο ανταγωνιστικά προϊόντα, που μπορούν να ταξιδεύουν στις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Ως Δημοτική Αρχή, που εγκαινίασε την πρώτη Agroexpo το 2016 , σήμερα βλέπουμε να δικαιώνεται αυτή η προσπάθεια. Συνεχίζουμε, λοιπόν, να στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό με επόμενο στόχο μας  η Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας να στεγαστεί σε ένα μόνιμο, δικό της  σύγχρονο χώρο,  μετά και τη χρηματοδότηση από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, της μελέτης της κατασκευής του νέου εκθεσιακού-συνεδριακού κέντρου στο οικόπεδο της πρώην ΑΓΡΕΞ, που βρισκόμαστε σήμερα, καθώς και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου.

Με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να κατασκευάσουμε στον χώρο αυτό ένα εμβληματικό Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο , που θα φιλοξενεί τις κατοπινές αγροτικές και όχι μόνο, εκθέσεις, με  δυνατότητα να πραγματοποιούνται παράλληλα συνέδρια και ομιλίες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση των πολιτών για όλες τις νέες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα.

Ως Δήμος Ιεράπετρας και ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε  να υποστηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της Ιεράπετρας όχι μόνο  μέσω της  Agroexpo αλλά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο χρειαστεί.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλες τις επιχειρήσεις που εκθέτουν τα προϊόντα τους και στηρίζουν την Αγροτική Έκθεση της Ιεράπετρας, όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και ενισχύετε την προσπάθεια αυτή, μα πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και μας τιμούν με την παρουσία τους όλα αυτά τα χρόνια».

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα