Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΜε υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτη έξι νέα έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Κρήτη ύψους 4 εκ. ευρώ. 

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτη έξι νέα έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Κρήτη ύψους 4 εκ. ευρώ. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

03.02.21

 

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτη έξι νέα έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Κρήτη ύψους 4 εκ. ευρώ.

 

Τα έργα θα υλοποιηθούν στους Δήμους Ηρακλείου, Σητείας, Χερσονήσου (ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας), Μαλεβιζίου, Φαιστού, Σητείας και Μινώα Πεδιάδας

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσονται Έξι (6) νέα έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων  στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με συνολικό προϋπολογισμό 4.013.000 ευρώ.

Τα έργα αυτά  αφορούν στην Ανάπτυξη Συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλωσίμων και βιοαποβλήτων, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υποδομών διαχείρισης απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος σε περιφερειακό επίπεδο.

Ειδικότερα, με τα έργα αυτά που θα υλοποιηθούν στους Δήμους Ηρακλείου, Σητείας, Χερσονήσου (ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας), Μαλεβιζίου, Φαιστού, Σητείας και Μινώα Πεδιάδας, χρηματοδοτούνται:

α) Προμήθεια κάδων και άλλων μέσων συλλογής (πχ απορριμματοφόρα) για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων (π.χ. οικιακών, πράσινων).
β) Δημοτικές μονάδες τεμαχισμού και κομποστοποίησης αποβλήτων κήπων και πάρκων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της μονάδας.
γ) Δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας μέχρι ποσοστό 1% του προϋπολογισμού της πράξης προ ΦΠΑ, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τη συμμετοχή και την ορθή εφαρμογή των συστημάτων χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων.

Τα έργα αυτά είναι:

Ανάπτυξη Συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Ηρακλείου. Προϋπολογισμός 996.684,72 ευρώ

Ανάπτυξη συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων του Δήμου Χερσονήσου

Φορέας Διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ Βόρειας Πεδιάδας). Προϋπολογισμός 1.195.809,50 ευρώ.

Προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας στο Δήμο Μαλεβιζίου. Προϋπολογισμός 431.892,00 ευρώ.

Προμήθεια εξοπλισμού και ενημέρωση για την χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων. Δήμος Φαιστού. Προϋπολογισμός 360.917,88 ευρώ.

Ανάπτυξη Δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων. Δήμος Σητείας Προϋπολογισμός 461.321,54 ευρώ και

Ανάπτυξη συστήματος χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Προϋπολογισμός 599.242,09 ευρώ.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα