Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΚΡΗΤΗΜπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αμπελουργών

Μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των αμπελουργών

“Χαράς ευαγγέλια” σήμερα για χιλιάδες παραγωγούς με τις αποζημιώσεις για τις περσινές ζημιές

Από τις 11 το πρωί είδαν τα χρήματα των αποζημιώσεων χιλιάδες δικαιούχοι στους λογαριασμούς τους για τις ζημιές που υπέστησαν πέρυσι είτε στα αμπέλια, είτε στις ελιές, είτε σε άλλες καλλιέργειες, ανά την επικράτεια, όπως έχει γράψει, εδώ και μερικές εβδομάδες, το Cretalive.

Εκατό δέκα εκατομμύρια ευρώ πλήρωσε σήμερα ο ΕΛΓΑ, σε 35.000 παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τριετία 2020-2022 και τις αρχές του 2023, έχουν διατεθεί, για αποζημιώσεις ζημιών τις οποίες καλύπτει ο ΕΛΓΑ και το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, περισσότερα από 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι, από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ έχουν διατεθεί 893 εκατ. ευρώ και από το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων 81 εκατ. ευρώ, ενώ 34 εκατ. ευρώ φτάνουν οι προκαταβολές ενισχύσεων για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές.

Σε ό,τι αφορά στις σημερινές καταβολές, όπως είχαμε γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ, έγιναν συμψηφισμοί στα έξτρα ποσά των αποζημιώσεων για τους Κρητικούς αμπελουργούς.

 

 

Αρχικά τα χρήματα πιστώθηκαν στους λογαριασμούς της Πειραιώς και μέχρι αύριο και στους λογαριασμούς των υπόλοιπων τραπεζών.

 

 

cretalive

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα