Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΜ. Θραψανιώτης από το Εσπερινό Λύκειο Σητείας: Πελάτες για τα ιδιωτικά κολλέγια...

Μ. Θραψανιώτης από το Εσπερινό Λύκειο Σητείας: Πελάτες για τα ιδιωτικά κολλέγια θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ(βιντεο-φωτο)

sp;

Για συνειδητή  πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  αποκλεισμού πρόσβασης σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να δημιουργηθεί «έτοιμη πελατεία» για τα ιδιωτικά κολλέγια, μίλησε ο βουλευτής Λασιθίου του Σύριζα Μανώλης Θραψανιώτης στην διάρκεια της επίσκεψης του στο υπό κατάληψη  Γενικό Εσπερινό Λύκειο Σητείας, μια επίσκεψη στήριξης των αιτημάτων των σπουδαστών που πραγματοποίησε μαζί με τον Συντονιστή Ν. Ε Λασιθίου Γιώργο Καλλιντέρη.

Η επιλογή της ΝΔ είναι συνειδητή επιλογή να δίνει λιγότερες δυνατότητες  στους πολλούς, «πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς», είπε  ο βουλευτής, αναφέροντας την κατάργηση των 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων και των 60 διετών τμημάτων  Επαγγελματικών Σπουδών.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να αλλάζει ο χάρτης της εκπαίδευσης, συνολικά, στο μέσο τη σχολικής χρονιάς (κάτι που δεν έκανε ούτε η χούντα, είπε) και μάλιστα εν μέσω  πανδημίας με τα πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την έξ αποστάσεως εκπαίδευση και την δυνατότητα  πρόσβασης μαθητών-σπουδαστών σε αυτήν, ενώ αναφέρθηκε και στα  οικονομικά  κριτήρια που έχουν τεθεί για την υποστήριξη στην αγορά λάπτοπ, που αποκλείουν μεγάλη ομάδα.

«Να μην νιώσετε σε καμία περίπτωση πως είστε τα μόνα θύματα», είπε , απευθυνόμενος στους σπουδαστές ο Γιώργος Καλλιντέρης που  μίλησε για μια συνολική «αντιδραστική πολιτική», που γεννά αντιδράσεις πανελλαδικά .

Στην απαξίωση του υπουργείου Παιδείας με την έλλειψη έστω  αναφοράς στα Εσπερινά Λύκεια μίλησαν οι σπουδαστές , που σημείωσαν πως επιδιώκουν, η μικρή φωνή του Εσπερινού Λυκείου Σητείας «να ακουστεί δυνατά», όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και όλους όσους ακολουθήσουν επιλέγοντας να φοιτήσουν  στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα