Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΑΝίκος Ανδρουλάκης από τη Σητεία: «Να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο δυναμικά...

Νίκος Ανδρουλάκης από τη Σητεία: «Να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ ακόμα πιο δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο»(βιντεο-φωτο)

Δυναμική εμφάνιση μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο έκανε σήμερα στη Σητεία, στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και  ζητώντας να γίνει  ξανά το ΠΑΣΟΚ ο ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος-ανάχωμα στην αλαζονεία  της ΝΔ, όπως είπε.

Ο  Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε ημερομηνία ορόσημο την 25η Ιουνίου,

«για να επιστρέψει ακόμα πιο δυναμικά για το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό προσκήνιο»  και  όπως είπε, «είμαι σίγουρος με τον αγώνα καθεμιάς και καθενός ξεχωριστά σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Κρήτη, θα  ξαναφέρουμε τον ήλιο ψηλά και θα ξανακάνουμε πράσινο το νησί μας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απηύθυνε κάλεσμα  στους ψηφοφόρους και οπαδούς για ενεργή συμμετοχή στην προεκλογική περίοδο και στις τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις κάλπες. Όπως είπε, «αυτές τις τρεις εβδομάδες να πάρουμε την προσπάθεια η καθεμία και ο καθένας στα χέρια του. Στις 25 Ιουνίου ανοίγει ένας νέος δρόμος. Έχουμε μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Έχουμε ανανέωση, έχουμε ενότητα. Αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε πολιτική αυτονομία».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτεραιότητες για το κοινωνικό κράτος, τη στήριξη του ΕΣΥ, την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας παιδείας,(προτείνοντας και αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια), την αγροτική πολιτική και την ελάφρυνση των αγροτών, την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης και την ανάπτυξη με ποιοτικό τουρισμό («με αυτούς τους τομείς σε συνέργεια να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική οικονομία προστιθέμενης αξίας και ενίσχυσης των εξαγωγών και δημιουργός πολλών καλών θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα») ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην φορολογία, που έχει γίνει το τελευταίο σημείο αντιπαράθεσης με την ΝΔ.

«Φορολογική δικαιοσύνη και ανάπτυξη για όλους»

Όπως είπε, «τις τελευταίες μέρες ακούμε  πολλά για τα φορολογικά. Θέλω να πω κα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα στόχο για τη φορολογική πολιτική: Να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και το φτωχότερο Έλληνα.

 Η σημερινή κυβέρνηση που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια. Πέντε δισεκατομμύρια παραπάνω έχει  πάρει από έμμεσους φόρους, ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης. Τα τελευταία δύο χρόνια η ακρίβεια και η φτωχοποίηση και η πίεση της μεσαίας τάξης είναι αυτή που αποδίδει κύριε Μητσοτάκη και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα που απλά δεν έχετε. Έχετε ένα σύστημα το οποίο δίνει πάρα πολλά στους ολιγάρχες. Και πολύ λιγότερα από όσα αξίζει η μεσαία τάξη και ευάλωτοι Έλληνες. Για αυτό θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για ένα δίκαιο φορολογικό».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε πολιτικές στήριξης της οικογένειας και της γυναίκας, των αναπήρων και όλων των ευάλωτων ομάδων, φέροντας σε αντιδιαστολή  την  πολιτική  της ΝΔ, που όπως είπε, « αφορά ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας»

Και πρόσθεσε: «Έχουμε χρέος όλοι πριν την κάλπη στις 25 Ιουνίου να πούμε την απόλυτη αλήθεια. Χωρίς κρυφές ατζέντας χωρίς φόβο, διότι αυτά που λέμε θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας. Θεωρώ ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας δεν επενδύει σε μια εξωστρέφεια, επενδύσεις στον αφελληνισμό μέσω του real estate μέσω πολύ μεγάλων επενδύσεων, οι οποίες δυσκολεύουν την εσωτερική ανάπτυξη της οικονομίας. Και σίγουρα δεν βοηθά να έχουμε παραγωγικές επενδύσεις και φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Έχουμε μια άλλη αντίληψη για την ανάπτυξη της χώρας Για αυτό ζητώ από κάθε πολίτη, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ που είναι μια προσπάθεια  που φέρνει φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους».

«Η ΝΔ ανακάλυψε νέο δράκο»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού τόνισε πως «έχουμε επιλογή αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής την 25η  Ιουνίου» κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακή καταιγίδα στρέφοντας τα βέλη του και προς τα μέσα ενημέρωσης, με  αναφορά στην τραγωδία των Τεμπών και τις υποκλοπές, ενώ, όπως  είπε «ανακάλυψε νέο δράκο» με τον ψευδή, όπως είπε, ισχυρισμό πως το πρόγραμμα  του -ΠΑΣΟΚ είναι το ίδιο με του ΣΥΡΙZΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε ακόμα:

-Ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους

-Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς

-Ενίσχυση στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας

-Στήριξη των μισθών του δημόσιου τομέα.

– Ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία και ένταξη των υγειονομικών στα και ανθυγιεινά επαγγέλματα .

-Ρυθμίσεις οφειλών με καθολικό χαρακτήρα και μεγαλύτερη διάρκεια

-Ειδικά για τους αγρότες, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τεράστιο το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής., προτείνοντας σειρά μέτρων, όπως το  μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθιέρωση του ακατάσχετου των αποζημιώσεων, επικαιροποίηση του κανονισμού ασφάλισης, με επέκταση της κάλυψης των καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή κά.

-. Στη Μονή Τοπλού

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνοδευόμενος από  την  εκλεγμένη βουλευτή  Κατερίνα Σπυριδάκη και τους υποψήφιους Νίκο Κουρουπάκη και Μανώλη Κλώντζα, επισκέφτηκε τη Μονή Τοπλού και ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον ηγούμενο της Μονής  Αμβρόσιο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης  έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παραγόμενα προϊόντα και στη διάρκεια της επίσκεψης του στο οινοποιείο πρότεινε τρόπους περαιτέρω προώθησης.

 

 Μακρά συνομιλία είχε και με τον πρώην ηγούμενο Φιλόθεο, που θέλησε να τον ενημερώσει για τη μακρά ιστορία της μονής, ένα θέμα που φάνηκε να γνωρίζει πολύ καλά ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως και τη σχετική βιβλιογραφία.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα