Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠαγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2021

Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιουνίου 2021

«Παίζω και μαθαίνω για την κλιματική αλλαγή»

Η κλιματική αλλαγή είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα παγκοσμίως και οι συνέπειες είναι ορατές και αυξανόμενες χρόνο με τον χρόνο. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, η θέρμανση,  οι μεταφορές, η αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων και, γενικά, ο καταναλωτικός τρόπος ζωής που ακολουθούμε, καταστρέφουν το περιβάλλον και αλλάζουν δραματικά το κλίμα. Οι πάγοι λιώνουν, πολλά είδη ζώων και φυτών απειλούνται με εξαφάνιση, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά.

Πρέπει, όμως, να είμαστε πάντα ενημερωμένοι και  έτοιμοι, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά, προκειμένου να αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο και στάση ζωής για έναν κόσμο καλύτερο.

Στα Γεωπάρκα μας, σήμερα, θα βρούμε το παλαιότερο αρχείο για την κλιματική αλλαγή. Θα δούμε είδη τα οποία εξαφανίστηκαν εξαιτίας παλαιότερων κλιματικών αλλαγών και τα οποία αποδεικνύουν τις συνέπειες αυτών των αλλαγών στα οικοσυστήματα και σε ό,τι ζει σε αυτά.

Προσπαθούμε μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και προγράμματα να ενημερωθούν οι νέοι μας, να κατανοήσουν μέσα από το παιχνίδι τι είναι η κλιματική αλλαγή, τις συνέπειές της στη ζωή μας και στα οικοσυστήματα, αλλά, κυρίως, τι μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία στη Γη να ανασάνει.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, περιμένουμε τους μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους φίλους μας, το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Ενημέρωσης του Γεωπάρκου της Σητείας, για ενημερωθούν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δράσεις για το τι είναι η κλιματική αλλαγή και τι μπορούμε να κάνουμε ο καθένας από εμάς για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα