Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΠοιες είναι οι 35 περιοχές της χώρας που θα αποκτήσουν υδατοδρόμιο

Ποιες είναι οι 35 περιοχές της χώρας που θα αποκτήσουν υδατοδρόμιο

Είκοσι εννέα υδατοδρόμια είναι σε πορεία αδειοδότησης σε όλη την Ελλάδα, ανεβάζοντας τις προσδοκίες για την λειτουργία ενός επαρκούς δικτύου ειδικότερα σε απομακρυσμένες ή σε περιοχές με ελλιπή πρόσβαση.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, μέχρι σήμερα έτοιμες υποδομές υδατοδρομίων υπάρχουν σε τρεις περιοχές: ΚΕΡΚΥΡΑ, ΠΑΞΟΙ και ΠΑΤΡΑ. Τα εν λόγω υδατοδρόμια είχαν αδειοδοτηθεί με παλαιότερες διατάξεις. Για τα υδατοδρόμια της ΚΕΡΚΥΡΑΣ και των ΠΑΞΩΝ έχει εκδοθεί και η Βεβαίωση Συμμόρφωσης σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του ν. 4663/2020, ενώ εκκρεμεί η έκδοση αυτής για το υδατοδρόμιο της ΠΑΤΡΑΣ.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Ν. Καραγιάννης στο ypodomes.com ως και σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων σε ΒΟΛΟ, ΡΕΘΥΜΝΟ και ΙΟ.

Τέλος σε διαδικασία αδειοδότησης στην ελληνική επικράτεια είκοσι εννέα υδατοδρόμια στις κάτωθι περιοχές: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ΣΚΥΡΟΣ, ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ, ΠΑΤΜΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΗΤΕΙΑ, ΧΙΟΣ, ΛΑΥΡΙΟ, ΣΙΦΝΟΣ, ΠΥΛΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΟΘΩΝΟΙ, ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ, ΜΑΘΡΑΚΙ, ΚΥΛΛΗΝΗ, ΑΙΔΗΨΟΣ, ΑΛΙΒΕΡΙ, ΚΑΡΥΣΤΟΣ, ΚΥΜΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΨΑΡΑ, ΑΛΙΜΟΣ, ΟΙΝΟΥΣΕΣ.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα