Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς 2022.

Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς 2022.

Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς 2022.

Ο Δήμος Σητείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας των Ζώων Σητείας, υλοποιεί Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς στα πλαίσια του ν. 4830/21 στο οποίο περιλαμβάνονται η περισυλλογή, η παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή, η στείρωση, η υιοθεσία καθώς και η επανατοποθέτηση των ζώων στο οικείο τους φυσικό περιβάλλον.
Ειδικότερα ο Δήμος: α) έχει συνάψει σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο, ύψους12.000,00 €, για υπηρεσίες όπως, έκτακτης στείρωσης, εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, σήμανσης και καταγραφής των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου, β) έχει προβεί σε προμήθεια ζωοτροφών για ενήλικα ζώα (σκυλιά, γάτες) και κουτάβια, ύψους 15.000,00 €, με τις οποίες τροφοδοτούνται οι ταΐστρες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου, καλύπτονται οι ανάγκες του καταφυγίου καθώς και των εθελοντών – αναδόχων που φιλοξενούν ζώα συντροφιάς, γ) παραχωρεί αίθουσα στα πρώην δημοτικά σφαγεία για τη διενέργεια στειρώσεων από εθελοντές κτηνίατρους.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ για τη χρηματοδότηση της Πράξης με τίτλο «Κατασκευή καταφυγίου, προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Σητείας» συνολικού πρ/σμού 399.400,00 €.

Το Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς υλοποιείται σε συνεργασία του Δήμου με το Σύλλογο Προστασίας των Ζώων « Η Αλληλεγγύη ». Οι εθελοντές του Συλλόγου δαπανούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να εφαρμόσουν το Πρόγραμμα, κάνουν τη χειρωνακτική/δύσκολη δουλειά και το αποτέλεσμα είναι περισσότερο από εμφανές εάν συγκριθεί η σημερινή εικόνα της πόλης μας με την εικόνα πριν από μερικά χρόνια.
Με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού του Δήμου που θα μπορούσε να ασχοληθεί με το πρόγραμμα διαχείρισης και την οικονομική δυσπραγία των ημερών μας, για την εφαρμογή του προγράμματος, καθοριστικό και κυρίαρχο ρόλο παίζει η ύπαρξη εθελοντών. Ο εθελοντής δίνοντας λίγο από τον ελεύθερο χρόνο του βρίσκει διέξοδο στην αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα και ταυτόχρονα συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων.

Απευθύνουμε έκκληση σε όσους αγαπούν τα ζώα να αναπτύξουν εθελοντική δράση. Με τη δραστηριοποίηση και τη συνεργασία περισσότερων εθελοντών, το σεβασμό και την υπευθυνότητα όλων μας απέναντι στα ζώα συντροφιάς, μπορούμε να ελπίζουμε στη λύση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα