Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΠρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας: Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στο Άλσος Χλουβεράκη

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας: Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στο Άλσος Χλουβεράκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» στο Άλσος Χλουβεράκη

 

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για Αιτούντες Διεθνή Προστασία» Σητείας, διοργανώνουν ανοιχτές δράσεις για παιδιά και ενήλικες στο Άλσος Χλουβεράκη τις Κυριακές 5 και 12 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30.

Στον χώρο θα βρίσκονται τα «Παιχνίδια του Κόσμου», διαθέσιμα για παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Τα πλέον γνωστά ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια, προερχόμενα από διάφορους πολιτισμούς ανά τον κόσμο και κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά, είναι μια καλή αφορμή να συναντηθούμε, να αλληλεπιδράσουμε και να παίξουμε παρέα.

Η δράση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο προγραμμάτων, που στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων πρόληψης των εξαρτήσεων σε συνεργασία με τον προσφυγικό πληθυσμό της Σητείας. Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, ως φορέας αντιμετώπισης και πρόληψης των εξαρτήσεων, οφείλει να απευθύνεται σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας, προάγοντας τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δουλεύοντας με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, παρατηρούμε ότι ο αποκλεισμός και ο στιγματισμός μειονοτήτων, εξακολουθούν να υφίστανται. Συνεπώς, η υπεράσπιση αξιών που λειτουργούν αντιρροπιστικά αυτών, μέσα από συλλογικές δράσεις, αποτελεί κεντρικό στόχο του προγράμματος. Έχει άλλωστε αποδειχθεί πως τα προβλήματα ψυχικής υγείας αυξάνονται σε κοινωνίες που χαρακτηρίζονται από ανισότητα και έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

 

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας αποτελεί πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας. Το πρόγραμμα υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης και το οικογενειακό τους περιβάλλον και αναπτύσσεις δράσεις πρόληψης των εξαρτήσεων και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα «ΕΣΤΙΑ 2021: ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ», υλοποιείται από την Εκπαιδευτική – Αναπτυξιακή «ΠΛΟΗΓΟΣ», παρέχει στέγαση, υποστηρικτικές, ψυχοκοινωνικές και συνοδευτικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες διερμηνείας, σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού στόχου.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα