Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣήκωσέ το, το… τιμημένο

Σήκωσέ το, το… τιμημένο

Σήκωσέ το, το… τιμημένο

Τίποτα δεν τον σταματά… Ο λόγος για τον -εκπληκτικό και σήμερα- Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έβαλε πλώρη για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη), μετά από μία συγκλονιστική μάχη στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του τουρνουά, κι έτσι έγραψε ιστορία, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το εισιτήριο σε τελικό Grand Slam.

Πιο συγκεκριμένα ο «Στεφ» (Νο5 του ταμπλό) έθεσε νοκ άουτ με 3-2 σετ (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) τον Γερμανό, κι έκλεισε θέση για τον καταληκτικό αγώνα του γαλλικού Όπεν, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (16.00) τον νικητή της «τιτανομαχίας» ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ (Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη) και τον Νόβαν Τζόκοβιτς (Νο1 του κόσμου).

Ο αγώνας

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Στέφανου στον ημιτελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής, έστω δύσκολα κράτησε το σερβίς του, ενώ εκμεταλλευόμενος δύο διπλά λάθη του Ζβέρεφ, έκανε το break.

 

Ο «Tsitsifast» αγωνιζόμενος με αυτοπεποίθηση και επιδεικνύοντας σταθερότητα στο παιχνίδι του αύξησε το προβάδισμά του, φτάνοντας στο 3-0, ενώ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο κορτ έκανε το 4-1.

Mε το δυνατό του σερβίς ο Γερμανός κατάφερε να μειώσει σε 5-3, ωστόσο πέραν τούτου ουδέν.

 

Κι αυτό γιατί ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο σετ πόιντ, που του παρουσιάστηκε και κατέκτησε απόλυτα δίκαια το πρώτο σετ, στο οποίο και οι δύο αντίπαλοι είχαν από 10 αβίαστα λάθη, με τον Έλληνα πρωταθλητή όμως να κυριαρχεί στο κορτ με το ώριμο και μεστό παιχνίδι του.

 

Στο δεύτερο σετ ο Ζβέρεφ με… όπλο το δυνατό του σερβίς άσκησε πίεση στον Τσιτσιπά και έκανε το 1-0.

Μάλιστα με break αμέσως μετά και έχοντας και την τύχη στο πλευρό του στο τρίτο game ο Γερμανός αύξησε το προβάδισμά του σε 3-0.

Μέχρις εκεί όμως, καθώς στη συνέχεια ο «Στεφ» έσβησε από τον… χάρτη του κορτ τον αντίπαλό του. Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν σαρωτικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γερμανό.

 

Ο Τσιτσιπάς με τρία breaks και κατακτώντας έξι συνεχόμενα games (!), έφτασε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο 6-3, κάνοντας το 2-0 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το σερβίς του, ανοίγοντας λογαριασμό, ωστόσο o Γερμανός με break πήρε την ώθηση για να φτάσει στο 3-1.

Με δύο άσους ο Στέφανος μείωσε, ενώ, παρά την ανεπιτυχή προσπάθειά του να πάρει πίσω το σερβίς του, με αντεπίθεση διαρκείας παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής (4-3).

Πάντως ο Ζβέρεφ βρήκε τις λύσεις για να μείνει στο παιχνίδι και, κάνοντας το 6-4, μείωσε σε 2-1 στα σετ.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ ο «Στεφ» έδειξε να χάνει το καθαρό του μυαλό. Η απώλεια του προηγούμενου σετ και κάποια λάθη που έκανε αποσυντόνισαν τον Τσιτσιπά, ο οποίος δέχτηκε break με το… καλημέρα από τον Γερμανό.

Μάλιστα ενδεικτική της νευρικότητάς του ήταν η συνομιλία που είχε με τον πατέρα του, στον οποίο είπε με ένταση «Ακολουθώ τα πάντα που μου λες».

 

Με love service ο Γερμανός έκανε το 2-0, ωστόσο απάντησε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο ο Έλληνας πρωταθλητής, καθώς πήρε το επόμενo game χωρίς να χάσει πόντο.

Προϊόντος του χρόνου ο «Στεφ» άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του, όμως ο Ζβέρεφ είχε περιορίσει τα λάθη του και δεν έδινε το δικαίωμα στον Τσιτσιπά να τον πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (4-2).

Με τα δυνατά του σερβίς να έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον «Tsitsifast» και έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του o Γερμανός εν τέλει έφτασε στο 6-4 και έφερε τον ημιτελικό στην απόλυτη ισορροπία (2-2 σετ).

 

Στο ξεκίνημα του καθοριστικού πέμπτου σετ ο Ζβέρεφ βρέθηκε μία ανάσα από το break, που θα έφερνε τον Στέφανο σε μειονεκτική θέση.

Εντούτοις ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε το σερβίς του με τεράστια αποφασιστικότητα, κάνοντας το 1-0, ενώ συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα (2-1).

Έχοντας ανακτήσει την πνευματική του ισορροπία και με το παιχνίδι του να έχει επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ ο «Τsitsifast» βρήκε το break που τόσο έψαχνε (3-1), ενώ με άσο έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του σετ, που θα του άνοιγε τον δρόμο για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ζβέρεφ αντιστάθηκε μείωσε σε 5-3, ωστόσο ο… ατσάλινος Στέφανος έκανε το 6-3 και πήρε την ιστορική πρόκριση για τον τελικό του Ρολάν Γκαρός!

 

 

 

zougla.gr

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα