Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣΒΑΚ Δήμου Σητείας.

ΣΒΑΚ Δήμου Σητείας.

ΣΒΑΚ Δήμου Σητείας.

 

Με την παρούσα, απευθύνουμε δημόσια πρόσκληση, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. β του ν.4784/2021, προς όλα τα σωματεία, τις αστικές εταιρείες, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους και τις οργανώσεις ή άλλους φορείς με καταστατικό σκοπό συναφή με τα διαλαμβανόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 3 του ανωτέρω νόμου, καθώς και τους φορείς με καταστατικό σκοπό την προώθηση θεμάτων ατόμων με αναπηρία, οι οποίοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο Δίκτυο Φορέων, να το γνωρίσουν στο Δήμο Σητείας με απόφαση τους στην οποία να ορίζεται ένας εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του, με τα αντίστοιχα στοιχεία επικοινωνίας, το αργότερο έως και την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

Τα ΣΒΑΚ αποτελούν Στρατηγικά Σχέδια που οργανώνουν τις μετακινήσεις των πολιτών και τη διανομή εμπορευμάτων στις αστικές κυρίως περιοχές. Εστιάζουν στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των ανθρώπων κατά προτεραιότητα έναντι της εξυπηρέτησης των οχημάτων στο διαθέσιμο αστικό χώρο, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στόχος του ΣΒΑΚ Σητείας είναι να προκύψει ένα πλαίσιο στρατηγικών στόχων και μέτρων μακροσκοπικού σχεδιασμού, που θα θέσουν τις βάσεις για την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών που αφορούν στην πραγματοποίηση των μετακινήσεων προσώπων και αγαθών εντός του Δήμου Σητείας.

Η εκπόνηση του ΣΒΑΚ Σητείας έχει σαν αφετηρία την εκπλήρωση των εθνικών και διεθνών επιταγών περί επίτευξης βιώσιμων συστημάτων μεταφορών και μετακίνησης, όσο και τα πορίσματα και τις κατευθύνσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος και των διαφόρων επιμέρους στρατηγικών του Δήμου Σητείας.

Η εκπόνηση του ΣΒΑΚ Δήμου Σητείας πραγματοποιείται σύμφωνα με τη μεθοδολογία και τα επιμέρους βήματα και εργαλεία που προκύπτουν από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Παρατηρητηρίου ELTIS και την εθνική νομοθεσία καθώς και τις Κατευθύνσεις του Πράσινου Ταμείου.

Η συμμετοχή στο δίκτυο φορέων είναι εθελοντική και προϋποθέτει την υπογραφή ενός Συμφώνου Συμμετοχής, το οποίο περιγράφει τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων μερών του δικτύου στην ανάπτυξη του Σ.Β.Α.Κ. καθώς και την οργάνωση και λειτουργία του δικτύου φορέων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ΄ Τέλη Μεραμβελιωτάκη τηλ.28433 40523 email: meramveliotakis@sitia.gr.

 

Ο Δήμαρχος

 

Ζερβάκης Γεώργιος

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα