Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣτη μνήμη μας πάντα παρών ο Φοίβος Ιωαννίδης που από σήμερα και...

Στη μνήμη μας πάντα παρών ο Φοίβος Ιωαννίδης που από σήμερα και για πάντα αναπαύεται στη Σητεία (βίντεο)

Η ζωή τον υπολόγισε στα σοβαρά τον Φοίβο Ιωαννίδη γιατί την γέμισε με ουσία και πνεύμα, με δόσιμο και αγώνα, με γνήσια λαϊκότητα και ανεπιτήδευτη πνευματικότητα.

Σήμερα, σεμνά και ταπεινά, όπως θα το ήθελε αυτός ο ειλικρινής ζηλωτής κοινωνικών αγώνων, της αντιστασιακής  δράσης, της πολιτικής, της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και ο εξωστρεφής Φοίβος της παρέας, ο οικογενειάρχης, πατέρας και παππούς, η ζωή του πήρε το χέρι και το έδωσε στην αιωνιότητα, για να μείνει έτσι, πολυσχιδής και πολυεπίπεδος  , στη μνήμη όλων.

Η πόλη του η Σητεία, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, τον υποδέχτηκε για πάντα και από εδώ, έγινε ο αποχαιρετισμός, από το ναό της Αγίας Αικατερίνης, με πλήθος κόσμου ,φίλων και συντρόφων, να αποτείνουν τιμή στον ευπατρίδη Φοίβο. Συγκίνηση και μνήμες, που αποτυπώθηκαν στα πρόσωπα αλλά και στα σύντομα λόγια αποχαιρετισμού. Στους επικήδειους λόγους, που εκφώνησαν ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντώνης Ανιψητάκης, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης, ο ανιψιός του  Ολίβιε Ντιμπουι. Στη τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιεραπίτνης και Σητείας  Κύριλλος .Μαζί του ο  μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου Βιάννου Ανδρέας.

Και τελευταίος, ο αποχαιρετισμός από τον γιό του, τον Γιάννη Ιωαννίδη που τιμά με την δική του παρουσία το επίθετο που φέρει από παππού και πατέρα, που μαζί με την αδελφή του Μυρτώ, την οικογένεια του και τον μικρό γιο του Φοίβο, έδωσαν ξεχωριστό νόημα στη συγκίνηση του αποχαιρετισμού ενός μεγάλου, αλλά και ενός πατέρα.

Πολλά τα στέφανα, ανάμεσα τους ,αυτό του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, του ΠΑΣΟΚ και τοπικών οργανώσεων ,του δήμου Σητείας, η Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, του Κώστα Λαλιώτη, του Χρίστου Βερελή κ.α.

Οι επικήδειες ομιλίες :


 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

http://STYLE100FM.GR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα