Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Διευρυμένη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, στην οποία συμμετείχαν, κλιμάκιο του Υπουργείου Ενέργειας, στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, οι Δήμοι  Σητείας , Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου,  καθώς και εκπρόσωποι των ξενοδόχων του Νομού.

Αντικείμενο της συζήτησης,  ήταν τα ζητήματα που προκύπτουν από την   τοποθέτηση των σχεδιαζόμενων εγκαταστάσεων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή  του Λασιθίου.

Πολυδιάστατες  οι αντιρρήσεις που έχουν ήδη εκφραστεί μέσα από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην χωροθέτηση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και εντονότερες αυτές των ξενοδόχων του Νομού.

Ο Δήμος Σητείας εμμένει στην ήδη αρνητική στάση του απέναντι στις όποιες αποφάσεις και αυτό εξέφρασε με ιδιαίτερη έμφαση ο Δήμαρχος Σητείας,             κ. Γιώργος Ζερβάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Ως περιοχή, έχει ήδη συνεισφέρει τα μέγιστα και όσο κανείς άλλος Δήμος της Κρήτης στην πολυπόθητη ενεργειακή μετάβαση και αυτό δεν αμφισβητείται. Είναι όμως η στιγμή, που ο Δήμος Σητείας θα πρέπει να θέσει τους όρους και να βάλει τα όρια των σχεδιαζόμενων επενδύσεων ΑΠΕ στην  περιοχή.

Το γεγονός αυτό εκφράστηκε μετ’ επιτάσεως  εκ μέρους του Δημάρχου Σητείας και αποτέλεσε την αφορμή για πρόταση εκ μέρους του Υπουργού, μιας             κατ’ ιδίαν, εκτενούς συζήτησης με τους εμπλεκόμενους Δημάρχους και την Περιφέρεια, η οποία θα οριστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα