Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΣΗΤΕΙΑΣυνάντηση για την εξέλιξη της εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου...

Συνάντηση για την εξέλιξη της εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Σητείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου συνάντηση για την εξέλιξη της εκπόνησης Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ) του Δήμου Σητείας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για έναν λειτουργικό και πιο ανθρώπινο Δήμο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωπος του αναδόχου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διερεύνηση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης των διαδρομών των κυριότερων οικισμών του Δήμου, ως προς την προσβασιμότητα στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και στα δημόσια κτίρια.  Έγινε επιλογή των κυριότερων οικισμών και διαδρομών εντός των οποίων θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις, με κριτήρια κυρίως πληθυσμιακά, επισκεψιμότητας, αναγκών σε προσβασιμότητα, δυνατότητα υλοποίησης παρεμβάσεων κλπ.

 

Στη συνέχεια θα αποτυπωθούν οι διαδρομές και θα επισημανθούν τα σημεία όπου απαιτούνται παρεμβάσεις με αναλυτική περιγραφή που θα περιλαμβάνει τα σημεία στους κοινόχρηστους χώρους, στα πεζοδρόμια, στις πλατείες, στους πεζόδρομους, στους ποδηλατοδρόμους (υφιστάμενους και μελλοντικούς) τα δημοτικά κτίρια, αλλά και στις θέσεις σταθμεύσεις, στα οποία χρειάζονται επεμβάσεις εξασφάλισης προσβασιμότητας των πεζών και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία.

 

 

 

Επίσης, θα καταγραφούν τα προτεινόμενα σημεία καταφυγής και οι οδεύσεις διαφυγής των πολιτών που κινούνται πεζή, καθώς και οι χώροι συγκέντρωσης των ατόμων με αναπηρία και χώροι που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία προσωρινής περίθαλψης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

 

Μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή της υπηρεσίας και σε διάστημα περίπου δύο ετών προβλέπεται η χρηματοδότηση του Δήμου για την υλοποίηση των προτεινόμενων παρεμβάσεων.

 

RELATED ARTICLES

Τελευταία Νέα